Ak Parti'nin dijital ordusu

7 Haziran için geri sayım sürerken, partilerin sosyal medyadaki rekabeti miting meydanlarını aratmıyor.

GİRİŞ 19.05.2015 10:46 GÜNCELLEME 19.05.2015 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2013’teki Gezi ayaklanmasında eylemcilerin sosyal medya üzerinden organize olduğu ortaya çıkınca, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “sosyal medyayı biz de onlar kadar iyi kullanmalıyız “ demişti.  Erdoğan’ın bu talimatı, AK Parti için milat oldu. İstanbul’da oluşturulan Yeni Türkiye Dijital Ofisi, partinin sosyal medya kampanyasını yönetiyor.  180 kişilik ekip 7/24, Twitter, Instagram, Youtube, Vine, Pinterest, Foursquare ve Facebook’ta AK Parti’nin hizmetlerini paylaşan etkileşimler yapıyor.  Kararsız seçmenleri ikna etmeye çalışıyor.

Gezi mihenk taşı oldu

Dünyada dijital iletişim ders kitaplarına girecek bir iş yapıyoruz” diyen Yeni Türkiye Dijital Ofisi Direktörü Gökhan Yücel,  sosyal medya üzerinden asılsız haberle yürütülen algı operasyonun nelere yol açabileceğinin geçmişte görüldüğünü belirtti. AK Parti’nin çok geniş bir seçmen kitlesine sahip olduğunu hatırlatan Yücel, amaçlarının AK Parti’ye oy verenlerle daha iyi etkileşim kurabilmek, kararsızları  ve diğer partilere oy verenleri ise AK Parti’ye çekmek olduğunu, sadece ‘Onlar Konuşur AK Parti Yapar’ sloganımızın kullanıldığı etiketler 1.5 milyon kez paylaşıldığını söyledi. Yücel, ofisin şeffaf bir şekilde çalıştığını belirterek, “Ofisimiz gizli kapaklı bir yer değil” dedi. Rakip partilerin kurumsal hesaplarını ve adaylarını da izlediklerini belirten Yücel, orada yazılanları izleyip stratejik hamleler yapıyoruz.

Yeni Türkiye için çalışıyoruz

Teşkilatımızla anlık haberleşmeyi dijital araçlar kullanarak sağlıyoruz. Dünyanın ilk dijital ve sosyal medya kurumsal kimlik kılavuzunu hazırladık.Ülkemizdeki dijital ve sosyal medya kullanım potansiyelini harekete geçirmeye amaçlıyoruz. Negatif mesajlar paylaşan insanlara geri dönüyoruz.” dedi. AK Parti’nin Türkiye’deki her tür kesimi içeren geniş bir seçmen kitlesine sahip olduğunu kaydeden Yücel, bu yüzden sosyal medyada Kırmanci ve Zazaca dillerini de takip ettiklerini söyledi. Özellikle yurt dışındaki seçmenlere yönelik kampanyalar hazırladıklarını kaydeden Yücel, “İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Hollandaca, Arapça konuşan çalışanlarımız var. Yurt dışı seçmene yönelik kampanyalar yürütüyoruz. Avrupa başta olmak üzere Amerika, Avustralya, Orta Doğu, Orta Asya ülkeleri, kısacası tüm dünyaya AK Parti’nin çalışmalarını aktarıyoruz. Yeni Türkiye’nin inşası için çalışıyoruz. Yeni Türkiye’de teknoloji, dijital çağa ayak uydurma, ar-ge, girişimcilik, inovasyon, eğitim gibi kelimeler olmazsa olmazdır. Dijital ofis tüm bu alanlarda bir dijital inovasyon merkezi gibi çalışmaktadır” dedi.        

Kimler görev yapıyor?

Yeni Türkiye Dijital Ofisi; metin yazarları, grafikerler, sosyal medya hesap uzmanları, direktörler, dijital reklamcılar, medya planlamacıları, siyaset bilimciler ve sosyologlardan oluşuyor.

YORUMLAR 1
  • aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kendi sosyal yazilimini gelistirmeli.mevcut oye oldugunuz firma bugun kspaliyiz derse napicaksiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı