İranlı iş adamı Twitter'ın başına getirildi!

Twitter, yönetim kurulu başkanlığı görevine Google'ın eski üst düzey yöneticisi İran doğumlu ABD vatandaşı Omid Kordestani'yi getirdi.

İranlı iş adamı Twitter'ın başına getirildi!
İranlı iş adamı Twitter'ın başına getirildi!
GİRİŞ 15.10.2015 12:31 GÜNCELLEME 15.10.2015 12:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son dönemde adı üst düzey yöneticilerine ilişkin haberlerle sıklıkla anılan sosyal medya platformu Twitter bir yeni düzenlemeye daha gitti. Şirketin yönetim kurulu başkanlığı İran asıllı Omid Kordestani’ye teslim edildi.

Google’a 1999 yılında giren 53 yaşındaki Kordestani, 10 yıl bu şirkette farklı görevlerde bulundu. Kordestani geçen yıl yeniden Google’a girip, şirketin Alphabet çatısı altında yeniden yapılandırılması sürecinde danışman olarak çalıştı.

Kordestani, Twitter hesabından “Şahane iş yapan ve dünyayı dönüştüren bir şirkette çalışmak ender bir durumdur. Böyle üç şirkette çalışma şansım oldu: Netscape, @google, @twitter” yazdı.

Twitter’ın baş yöneticisi Jack Dorsey de Kordestani’nin, kendisini ve diğer üst düzey yöneticileri yetiştirip şirkete üst düzey yeteneklerin kazandırılmasına yardımcı olacak “deneyimli ve başarısı ispatlanmış bir lider ” olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından Twitter’ın hisse senetleri %0.7’lik bir artışla 29.26 dolara yükseldi. Ancak şirketin hisseleri 2013 yılındaki seviyesinin hala %30 altında bulunuyor.

Tahran doğumlu Kordestani’nin yönetim kurulu başkanlığına getirilmesi, Twitter’ın 336 kişiyi işten çıkaracağı açıklamasının ardından geldi. Bu rakam yeniden yapılanma çerçevesinde şirketin çalışanlarının %8’inin görevlerine son verilmesi anlamına geliyor.

KAYNAK: DİJİTALHAYAT.TV
YORUMLAR 2
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    tahran dogumlu orda bir katolik medresasinda eytim almis ve googlin ust yonaticilarinan biri olmus simdida twiterin basina kecmis.milyar dolarda sarvati var ne diyeki allah veranda verir.
    Cevapla
  • gurhan36 8 yıl önce Şikayet Et
    Tam Prof bir ajan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti