Instagram yılda ne kadar para kazanıyor?

Instagram 2015 yılının ikinci yarısından itibaren hesaplarda reklam göstermeye başladı.

Instagram yılda ne kadar para kazanıyor?
Instagram yılda ne kadar para kazanıyor?
GİRİŞ 27.01.2016 15:02 GÜNCELLEME 27.01.2016 15:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2015 Haziran ayından bu yana mobil uygulamalar üzerinden üçüncü taraf reklam gösterimleri yapan sosyal ağ bu sayede para kazanma yolunda önemli bir adım atmış oldu. Kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen reklam verenlerin artışı ciddi ölçüde dikkat çekici.

INSTAGRAM'DA REKLAM ÜCRETİ NE KADAR?

Sosyal ağ’da reklam satışını yapan ajanslar için ücretler açık piyasa içerisinde kendiliğinden belirlenmekte. Hal böyle olunca da hangi reklam veren ya da ajans 1000 gösterim için en iyi ücreti teklif ederse onun reklamı yayına sokuluyor. Buna göre platformda 1000 gösterim için 2015 Eylül ayında 5,21 Dolar, 2015 Kasım ayında 7,20 Dolar ve 2015 Aralık ayında 5,94 Dolar ücret ödenmiş.

Üçüncü taraf reklam verenlerin son zamanlarda popüler iş sahalarından birisi haline gelen Instagram, geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla gelir elde etmeye başladı. Şimdi sorulması gereken asıl soru şu;

INSTAGRAM YILDA NE KADAR PARA KAZANIYOR?

Nisan 2012’de 1 Milyar Dolar bedelle Facebook tarafından satın alınan sosyal ağ analistlerine göre sadece reklam gelirlerinden yılda 5 milyar Dolar’ın üzerinde para kazanıyor.

Toparlayacak olursak; Kullanıcıların görselleri paylaştıkları sosyal platform satın alındıktan sonra yapılan yeniliklerle dünya genelinde önemli bir yere sahip oldu. Ayrıca geçmişe göre önemli bir gelir artışı elde etmeyi başaran sosyal ağ için ‘Mark Zuckerberg ’in bugüne kadar ki en kârlı yatırımı’ diyebiliriz.

KAYNAK: İNDİR.COM
YORUMLAR 2
  • talip 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar parayı ne yapıyorlardır kim bilir
    Cevapla
  • zülal 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yapcak, müslümanlarin aleyhine kullaniyorlardir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı