Instagram kullanıcılarına şifre tuzağı

Instagram hesaplarının kimler tarafından görüntülendiğini gösteren bazı uygulamaların, şifreleri çalmaya yönelik olduğu uyarısı yapıldı.

Instagram kullanıcılarına şifre tuzağı
Instagram kullanıcılarına şifre tuzağı
GİRİŞ 24.03.2016 09:47 GÜNCELLEME 24.03.2016 09:49

Apple ile Android platformları için yayınlanan ve Instagram hesaplarının kimler tarafından görüntülendiğini gösteren bazı uygulamaların, kullanıcı adı ve şifrelerinin ele geçirilmesine yönelik olduğu uyarısı yapıldı.

Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kişi tarafından geliştirilen ve Apple ile Android platformları için yayınlanmış bazı uygulamaların, zararlı yazılım içerdiğinin tespit edildiğini söyledi.

BU UYGULAMALARA DİKKAT

iOS için “Who Cares With Me - InstaDetector” ve Android için “Who Viewed Me on Instagram” adıyla yayınlanan uygulamaların, Instagram hesaplarının kimler tarafından görüntülendiğini gösterdiğini ifade eden Başaran, şu bilgileri verdi:

"Bu uygulamalar yakından incelediğinde, asıl amacın kurbanın Instagram kullanıcı adı ve parola bilgilerini çalmak olduğunu ortaya çıkmıştır. Komuta sunucusuna yüklendiği telefondaki Instagram hesabına ait bilgileri gönderen uygulama bunu gelişmiş bir şifreleme yöntemiyle yaptığı için bu işlev hemen dikkat çekmemektedir. Saldırganlar ele geçirdikleri bu bilgilerle kurbanların hesaplarını reklam, uygunsuz ve istenmeyen içerik yayınlamak için kullanıyorlar. Zararlı yazılımın bir Türk tarafından yazılmış olmasının ötesinde hem Android hem de çok daha sıkı olan Apple’ın uygulama denetleme süreçlerini atlatabilmesi de dikkati çekicidir. Uygulama, her iki platforma ait uygulama mağazalarında ilk sıralarda yer almakta ve 100 binden fazla indirme görülmektedir. 'Instadetector' veya 'Instacare' adlı uygulamalardan birisi telefonunuzda varsa derhal kaldırın ve Instagram parolanızı değiştirin."

Başaran, bu kişinin daha önce de "Instagent" adıyla zararlı yazılım içeren bir uygulama daha yayınladığını anımsatarak, uygulamaların Apple ile Android platformlarından kaldırıldığını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar