Facebook ergenlerde depresyon sebebi

Uzman Psikolog Basılgan, Facebook’ta çok fazla vakit geçiren çocuklarda ve ergenlerde depresyon belirtilerinin görüldüğüne dikkat çekti.

Facebook ergenlerde depresyon sebebi
Facebook ergenlerde depresyon sebebi
GİRİŞ 19.04.2016 17:15 GÜNCELLEME 19.04.2016 17:15

Genç ya da yetişkin ayırt etmeksizin birçok insanın hayatında önemli bir yer tutan sosyal medyada çok fazla zaman geçirmenin depresyona neden olduğu yönünde araştırmaların olduğunu belirten Uzman Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, “American Academy of Pediatrics’in yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, Facebook’ta çok fazla vakit geçiren çocukların ve ergenlerin depresyon belirtileri göstermeye başladığını belirtiyor. Ancak aynı rapora göre bu belirtilerin çok yaygın olmadığının altı çiziliyor, genç ve ergenlerin Facebook’ta vakit geçirmesinin arkadaşları ile olan bağlarını kuvvetlendirmesi adına faydalı olduğunu da ortaya koyuyor” dedi.

Sosyal paylaşım sitelerinin kıskançlığa da neden olduğuna da dikkat çeken Basılgan, “Bu sitelerde arkadaşlarının hayatlarını takip eden çocuklar, onların başarılarını, hayat tarzını, gittikleri yerleri, hobilerini hatta takipçi sayılarını bile kıskanabiliyorlar. Okul ortamında sıklıkla gördüğümüz ‘popüler’ olma kavramı Facebook ve benzeri sitelerde de aynı şekilde işliyor. Arkadaş ya da takipçi sayısı daha az olan çocuk kendini ezik hissedebiliyor. Bu da gençler arasında sosyalleşme odaklı bir rekabete neden oluyor” açıklamasında bulundu.

"EBEVEYNLER ÇOCUKLARINI FARKLI AKTİVİTELERE YÖNLENDİRMELİ"

Ebeveynlerin, çocuklarının zamanlarının büyük bir çoğunluğunu geçirdikleri internet ortamındaki sosyal paylaşım siteleri ve benzeri mecralarda neler yaşadıklarından da haberdar olmaları önemli bir hale vurgulayan Basılgan, şöyle devam etti:

“Ebeveynler, çocuklarının internet kullanım saatlerini dengede tutmaya çalışmalı, zamanlarını dengeli bir şekilde bölüştürmeleri adına onları yönlendirmeliler. Çocuklarının hayatlarına internet ve bilgisayardan farklı aktiviteler katmalarına yardımcı olmalılar.” 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...