Facebook neden açılmıyor? - Facebook çöktü mü? - İnternet neden yavaşladı?

Facebook neden açılmıyor? - Facebook çöktü mü? işte Türkiye'deki on milyonlarca facebook kullanıcısı dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlamadan sonra bu soruları aklına getirdi. Peki gerçekten de Facebook neden çok yavaş?, Facebook çöktü mü?, Facebook ne zaman açılacak? soruların yanıtının yanı sıra Facebook'a nasıl girilir?, Facebook'a giriş yolları haber7.com'da..

Facebook neden açılmıyor? - Facebook çöktü mü? - İnternet neden yavaşladı?
Facebook neden açılmıyor? - Facebook çöktü mü? - İnternet neden yavaşladı?
GİRİŞ 29.06.2016 17:54 GÜNCELLEME 29.06.2016 17:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnternet neden yavaşladı?, Facebook neden açılmıyor? - Facebook çöktü mü? yanıtı haberimizde..

Facebook neden açılmıyor? - Facebook çöktü mü? işte Türkiye'deki on milyonlarca facebook kullanıcısı dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlamadan sonra bu soruları aklına getirdi. Peki gerçekten de Facebook neden çok yavaş?,  Facebook çöktü mü?, Facebook ne zaman açılacak?  soruların yanıtının yanı sıra Facebook'a nasıl girilir?, Facebook'a giriş yolları haber7.com'da..

FACEBOOK NEDEN YAVAŞLADI VEYA ÇÖKTÜ

Gerekli merciler tarafından açıklama yapılmadığı için Facebook'un neden açılmadığı henüz bilinmiyor ve yetkililerden herhangi bir açıklama geldi. Ancak patlama sonrasında erişim sıkıntısının yaşanması ise büyük bir ihtimal bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için alınan bir yöntem olabilir.

FACEBOOK NE ZAMAN DÜZELECEK?

Facebook İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası yaşanan bilgi kirliliğini önlemek adına BTK ve Facebook yönetimi işbirliği ile böyle bir uygulamanın yapıldığı aşikar. Öte yandan söz konusu bu yavaşlama durumunun bugün düzelmesi bekleniyor.

FACEBOOK'A GİRİŞ YOLLARI

Kullanıcılar illegal yollarla Facebook'a giriş yapabilirler ancak bu bağlantı çeşitlerinin zararlı olmasından dolayı önermiyoruz.

Örneğin Facebook’a DNS ayarları yaparak giriş yapabilirsiniz.

DNS değiştirme ayarları için aşağıdaki uygulamalara bakabilirsiniz

DNS değiştirmek için şu adımları uygulayın:

Başlat – Denetim Masası – Ağ ve internet – Ağ ve Paylaşım Merkezi – Bağdaştırıcı ayarları değiştirin – Wifi kullanıyorsanız o ağı seçin ya da kablolu kullanıyorsanız Yerel Ağ Bağlantısına sağ tıklayıp özellikler diyin. Daha sonra açılan sayfadaİnternet protokolü 4seçin ve uygulan olan DNS ayarlarından birini giriniz. Biz sizlere Google DNS ayarlarını öneriyoruz. Daha sonra ise çıkarken ayarları doğrula dedikten sonra tarayıcıları yeniden başlatınız. Artık erişim yasağı olan sitelere girebilirsiniz.

Aşağıda güncel DNS ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Google – DNS Ayarları:
8.8.8.8
8.8.4.4
Open DNS Ayarları:
208.67.222.222
208.67.220.220
NORTON – DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1
Uydunet – DNS Ayarları:
62.248.80.161
62.248.80.162
Dnsadvantage – DNS Ayarları:
156.154.70.1
156.154.71.1
ScrubIt – DNS Ayarları:
67.138.54.100
207.225.209.66
GTEI – DNS Ayarları:
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6″

Facebook ve twitter gibi erişim sorunu olan sosyal medya sitelerine girebilmek için yukarıdaki DSN adresleri ile erişim sorununuz hala devam ediyor ise, VPN servisleri ile sorununuza çare arayabilirsiniz.

VPN servisleri arasında telefonlarda da kullanılabilen Hotspot Shield, Tunnel Bear, CyberGhost VPN’u tercih edebileceğiniz gibi masaüstü için de Chrome tarayıcılara eklenti olarak kurulabilen Zenmate’i kullanabilirsiniz.

Ancak ben Twitter’a girmek için VPN servislerine para ödemek istemiyorum diyorsanız TOR yazılımını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Tanımlamak gerekirse Tor; kişi ve grupların kendi gizlilik ve güvenliklerini ön planda tutarak internette işlem ve gezinti yapabilmelerine olanak tanıyan ve sanal tüneller sayesinde bağlantıların maskelenmesi mantığıyla çalışan bir ağdır. Kurulum tamamlandığında bilgisayarınızla kolayca Twitter yasağını aşabilirsiniz; ancak bankacılık işlemleri vb. yüksek seviye güvenlik ihtiyacı olan özel durumlarda TOR’u kullanmamanız yerinde olur.

Siteye giren kullanıcılar “Üzgünüz, bazı şeyler yanlış gitti” uyarısıyla karşılaştı. ABD ve Avrupa’daki birçok ülkede karşılaşılan sorun ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Yaklaşık yarım saat süren sorun daha sonra giderildi ve siteye erişim sağlandı. Facebook'a yaklaşık yarım saat süreyle ulaşılamaması sosyal medya sitesi Twitter'da da konuşuldu. #facebookdown etiketi dünya listesinde 1. sıraya yükseldi. Dünyanın en önemli sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Facebook ve Twitter'a yaşanan saldırı sonrası girilmemeye başlandı. Tüm kullanıcıların ilk başlarda çok ağır girdiği Facebook ve Twitter'a daha sonrasında "Service Unavailable" yazısı ile karşılaştı. Bunun nedeni olarak yaşanan terör saldırısı tahmin edilsede henüz netlik kazanmış bir açıklama gelmedi. Diğer yandan yaşanan yavaşlama hakkında bunun nedeni olarak  sunuculardan kaynaklanan sorun olduğu belirtildi.

TWİTTER VE YOUTUBE'DA  DA ERİŞİM SIKINTISI ÇEKİLİYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısı sonrası Twitter ve YouTube'a saat 04.13 itibariyle başlayan erişim de sıkıntısı devam ediyor.

YORUMLAR 1
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    acilmasin be birde internetsiz nasil oluyormus hayat oyle yasayin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı