Her kadının mutlaka bilmesi gereken ipuçları

Konu kıyafetler ve moda olunca her kadının adı gibi bilmesi gereken ve elbet bir gün ihtiyaç duyacağı ipuçlarını sizler için derledik. İşte hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları!

Her kadının mutlaka bilmesi gereken ipuçları
Her kadının mutlaka bilmesi gereken ipuçları
GİRİŞ 03.04.2014 11:15 GÜNCELLEME 03.04.2014 11:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kaşmir kıyafetlerinizi elde yıkayınız. Ufak parçalardaki kaşmir kıyafetleri salata kurutucu ile kurutabilirsiniz. Fazla suyu saniyeler içinde yok edebilirsiniz.

Yeni aldığınız jean pantolonlarınızı terziye götürmeden önce 2 kez mutlaka yıkayın. Unutmayın, jean'ler yıkandığında mutlaka çekme yapar.

Tiftik ve angora yünlü kıyafetlerinizin tüy dökmesini önlemek için ufak bir torba içerisinde buzluğa koyup dondurun. 3 saat bekletmek yeterli olacaktır.

Kıyafetlerdeki beyaz deodorant lekelerinden kurtulmak için askılarda kullanılan koruyucu köpüğü kumaşa narince sürterek temizlik yapabilirsiniz.

En sevdiğiniz çantaya yağ damladığında bebek pudrasını lekenin üzerine dökün ve sabaha kadar bekletin. Muhtemelen lekenin yok olduğunu göreceksiniz. Leke henüz gitmediyse bir gece daha aynı işlemi tekrarlayın.

Üzerinize güzel oturan kıyafetlerin püf noktası likradır. T-shirtler için %95 pamuk, %5 likra karışımını tercih edin. Jeanler için ise en azından %2 likralı olanlar üzerine daha iyi oturacak ve şekilleriniz uzun süre koruyacaktır.

Dolabınızda her zaman açıktan koyuya doğru bir düzen olsun ve açık kıyafetleri soldan dizmeye başlayın.  Bu sayede daha kolay seçimler yapabilirsiniz.

Kaşmir kumaşın kalitesini anlamak için kumaşı hafifçe yanlara doğru açın. Bıraktığınızda aynı şekli alıyorsa kaliteli demektir.

Mağazada jean pantolon denemek için vaktiniz olmadığında boyun metodunu deneyin. Pantolonun bel kısmını boynunuzun etrafına sarın. Boynunuzun arka tarafında birleşiyorsa bedeni uyacak demektir.

Hangi kıyafeti atacağınıza karar vermek için "Şuan alışveriş yapıyor olsaydım bunu alır mıydım?" sorusunu sorun. Cevap hayır ise atın gitsin!

Mayo ve bikinilerinizi asla makinede yıkamayın. Makinede yıkandığında esnekliğini kaybeder.

Sevdiğiniz kıyafete girmeniz için şişkinlikten kurtulmak istiyorsanız, önemli günlerden 5 gün önce süt ve süt ürünleriyle tahıllı gıdaları kesin.

Sahte çanta asla yapmamanız gereken bir tercihtir. Sahte elmas ve takılar ise kaliteli olduklarında ancak profesyonel biri tarafından ayırt edilebilir.

Özel davetlerde cesareti bir kenara bırakın ve size her zaman yakışan şeyleri tercih edin.

Bir kıyafeti ütüledikten sonra hemen giymeyin. Aksi takdirde yeni kırışıklıklar oluşabilir. 5 dakika bekletirseniz ütüsü daha zor bozulur.

Tüylenen süveteri temizlemenin en kolay yolu ponza taşıyla hafifçe taramaktır.

Çorapların kaçmasından bıktıysanız saç spreyi sıkıp kurumasını bekleyip daha sonra giyin.

YORUMLAR 1
  • Mürsel Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Heyt be.... Maşallah, maşallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..