Bizce Kadın ne demek?

Bir babanın oğluna öğretebileceği en güzel şey, kadına saygıdır

Bizce Kadın ne demek?
Bizce Kadın ne demek?
GİRİŞ 06.03.2015 03:39 GÜNCELLEME 06.03.2015 10:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Marmara Kadın Dernekleri Federasyonu olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yönelik “BizceKadın” kampanyasını başlattık. Kampanyamızın hedefi kadının toplumda hak ettiği saygı ve değeri kazanmasına yönelik bir farkındalık hareketi meydana getirmek. Bizce Kadın kampanyamıza toplumda kadın sorunlarıyla ilgili ben de varım diyen, bu konuda söyleyecek sözü, ortaya koyacak fikri olan, kadın-erkek, yaşlı-genç, doğudan batıdan bu işe inanan herkesin özellikle de erkeklerin destek vermesini bekliyoruz.

Ülkemizde kadınlarımızın şiddetten, istismara, eğitimsizliğe kadar birçok sorunla iç içe yaşadıkları hepimizin bildiği bir gerçek. Bu sorunların çözümünde bir adım da bizler atmak istedik ve “BizceKadın” hareketini başlattık. 

Amacımız olumsuz örnekleri paylaşmak yerine olumlu örneklerin sayısını arttırarak işe başlamak. Bunu yaparken niyetimiz sorunları görmezden gelmek değil, çözüm odaklı yaklaşımı benimsemek.

Biz herkesi bu Dünya Kadınlar Günü'nde #BizceKadın demeye davet ediyoruz. Kampanyamızın bir kelebek etkisi meydana getirmesini ve kadına hak ettiği saygıyı gösteren erkeklerin sayısının artmasını ümit ediyoruz. Bir iyilik ve sevgi hareketi başlatmak istiyoruz. Bunun için “Bir babanın oğluna öğretebileceği en güzel şey, kadına saygıdır.” sloganını kullandık.

Kampanyamız kapsamında bir de yarışma düzenledik. Yarışmamızda “En Centilmen En Sağduyulu” beyleri seçiyoruz. Erkeklerden, hayatlarına renk ve değer katan kadının 8 Mart Dünya Kadınlar gününü anlamlı bir mesajla kutlamasını, bu kutlamanın fotoğraf veya videosunu #BizceKadın etiketiyle sosyal medya hesaplarında veya internet sitemizde paylaşmasını istiyoruz. Yarışmada dereceye girenlere küçük hediyelerimiz de var.

“BizceKadın” hareketini sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik bir çalışma olarak düşünmedik. Yıl boyunca hem kadınlarımızın sosyal hayattaki konumunu güçlendirme hem de toplumuzda kadın sorunlarına yönelik farkındalık arttırmaya yönelik eğitim ve kampanya çalışmalarımız devam edecektir.

 

Kampanya hakkında detaylı bilgi için:

www.bizcekadin.org

www.facebook.com/bizcekadin

www.twitter.com/Bizce_Kadin

www.instagram.com/bizce_kadin

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    kadın çarşıyı pazarı, piyasaları canlandırması için ekonomik özgürlük sahibi olması gereken bir alışveriş canavarıdır. serbest piyasa ekonomisinin can damarıdır. halbuki kadın çalışmazdı kadın anneydi bi zamanlar. 10saat çalışıp çocuğunu günde sadece 3-4 saat kadına insana anne denir mi.
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence Kadın, haddini aşmayasıya kadar sevimli ve saygılıdır !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!