Emniyette 'kadın' için yeni birim kuruluyor

Son aylarda artan kadına karşı şiddet suçları için "özel polis birimleri" oluşturulacak.

Emniyette 'kadın' için yeni birim kuruluyor
Emniyette 'kadın' için yeni birim kuruluyor
GİRİŞ 10.03.2015 13:06 GÜNCELLEME 10.03.2015 15:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı, kadına yönelik şiddete karşı çözüm önerileri de yer alan 45 sayfalık bir çalışma hazırladı.

TBMM'ye de gönderilen çalışmada emniyet kanadında kadına karşı şiddet suçları, cinsel suçlar, çocuğa yönelik şiddet suçları gibi uzmanlık alanlarında özel polis birimleri oluşturulması önerildi.

Öne çıkan öneriler şu şekilde:

-Emniyet kanadında, kadına karşı şiddet suçları, cinsel suçlar, çocuğa yönelik şiddet suçları gibi uzmanlık alanlarında özel polis birimleri oluşturulmalı. Bu birimler kadının ifadesinin alınmasında, bilgilendirilmesinde, kolluk aşamasında mağdur hakkında koruma tedbirlerini alma, izleme ve denetleme konularında etkin rol oynamalı. Bu birimlerde mağdura ifade verirken görev yapacak kolluk görevlisinin cinsiyetini seçme hakkı verilmesi sağlanmalı. 

-Şiddet ve istismar mağdurlarına ihtiyaç duyduğu hukuki, sosyal, psikolojik ve ekonomik desteği sağlamak için 'Mağdur Destek Hizmetleri' birimi kurulmalı. Bu birim ayrıca, mağdura ilişkin işlemlerin tek dosya üzerinden takip edilmesini ve tamamlanmasını sağlamalı.

-Meydana gelen olayda hangi birimin olayı soruşturacağına hızlı bir şekilde karar verilip, mağdurun bir defada dinlenmesi hususuna itina gösterilmesi sağlanmalı. 

-Başta kolluk görevlileri olmak üzere mağdurlara yönelik hizmet sunan kamu görevlileri için 'Mağdura Yaklaşım Kılavuzu' hazırlanarak, ilgili birimlerde çalışan personele dağıtılmalı. (Türkiye)

YORUMLAR 2
  • civan hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer de kadini zivanadan cikaracaklar, erkegi de zivanaya sokacaklar. Zulüm zulüm ile bertaraf olmaz. Önce kadini ait oldugu yere koyun. Yanlis yere konulan hic bir sey esas görevini icra edemez, yanlis sonuc dogurur. Kadin kadinliktan soyutlaniyor bu yapilanlarla. Avrupa örnek aliniyor ama Avrupa'da Aile parcalanmis durumda.
    Cevapla
  • SERDAR 24 9 yıl önce Şikayet Et
    boşuna uğraşmayın yanlış düşünce bunlar işin temeline inmeklazım öncelikle imanlı nesil yetiştirmeliyiz ama kimle bu imamlarlamı hepsi devlet memuru zihniyetli bunların kendi çocuklarına bile hayrı olmaz çünkü iş allh rızarı için yapılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi