Kafasına koyduğunu yaptı, parayı kaptı!

Aydın'ın Koçarlı ilçesi, bir kadının evinde yetiştirdiği ipek böceğinden elde ettiği başarıyı konuşuyor.

Kafasına koyduğunu yaptı, parayı kaptı!
Kafasına koyduğunu yaptı, parayı kaptı!
GİRİŞ 20.06.2015 16:27 GÜNCELLEME 20.06.2015 16:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koçarlı ilçesinde oturan Türkan Demir, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla evinde ipek böceği yetiştiriyor.Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çakırbeyli mahallesinde ikamet eden ev hanımı Türkan Demir'in ipek böceği yetiştiriciliğine başlayıp başarılı olmasının dikkatlerini çektiğini belirtti.

KAZANCI İYİ

Ziraat Odası olarak Bursa'ya ziyaret düzenlediklerini, ipek böceği ve koza hakkında geniş bilgi aldıklarını dile getiren Öztürk, döndüklerinde üreticileri bilgilendirdiklerini ifade etti. Süreç içerisinde Koçarlı'da 15 üreticinin daha ipek böceği yetiştiriciliğine başladığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti: "Bir bayanın ilçemizde bir ilki başarmasına duyarsız kalmamız mümkün değildi. İpek böceği işinin tam bir aile ziraatı olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 45 günlük süreçte ev ekonomisine büyük katkı sağlanabiliyor.

"HAYALİMİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜM"

İlçede ipek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasına vesile olan evli ve 4 çocuk annesi, 49 yaşındaki Türkan Demir ise yıllardan beri bu işe merak saldığını, hayata geçirmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

KİLOSU 35 LİRA

Evlerinin bahçesindeki depoda işe başladıktan sonra bir paket ipek böceğinden 40 kilo ipek elde ettiklerini, kilosunu Bursa Koza Birliğine 35 liraya sattıklarını anlatan Demir, böylelikle aile ekonomisine katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

BAŞTA ZORLANMIŞ

Tüm ev hanımlarının aile bütçesine katkı sunmak adına rahatlıkla bu işi yapabileceğini anlatan Demir, şunları söyledi: "Küçük yaşımdan itibaren ipek böceği beni çok etkiledi. Yıllardan beri hayalini kurduğum bir işti ve hayalimi gerçeğe dönüştürdüm. Başlarken tam bilmediğim için zorluklar yaşadım. Ancak zamanla tecrübe kazandım.

4 HAFTADA TAMAM

İpek böceğine düzenli bakım yapıldıktan sonra 4 hafta içerisinde koza yapıp ipek örebiliyor. Bir ölçekten 40 kiloya yakın ipek oluyor. Daha sonra kozaları toplayıp hasadını yapıyoruz ve Bursa Koza Birlikten gelip alıyorlar.

KADINLARA TAVSİYE ETTİ

Isı ve nem ayarı düzgün olduğu takdirde her ev hanımı aile bütçesine katkı sağlamak için bu işi yapabilir." Demir, vesile olduğu ipek böceği yetiştiriciliği işinin ilçede yaygınlaşmasından büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 7
  • can er 8 yıl önce Şikayet Et
    》》 , fabrikalarda kadın erkek demeden içli dışlı olan şefiyle,müdürüyle samimiyetini artıran işçi, üniversiteler de kariyer yapma peşinde olan kadınları destekleyen ama islam bu konuda ne diyor,bu işte Allah ın rızası varmı?》》
    Cevapla
  • hsncvn 8 yıl önce Şikayet Et
    İpekböceğini yıllarca besledik, koza ürettik. Ancak 35 TL çekilen zahmete göre çok az. Körfez savaşından önce 28 TL idi. Şimdi komik bir rakam. Ama kardeşimizi yine de kutluyorum.
    Cevapla
  • raika 8 yıl önce Şikayet Et
    @YasinBaba sen nasıl yobaz düşünceli bir insansın, çocugun yükümlülüğü sadece anneye ddeğil babayada aittir. Tabii türk erkeği elini hiç bir işe sürmez çocuk bakımına asla dokunmaz !!!
    Cevapla
  • ankaralı oktay 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun ablacım ellerinden öperiz
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    kadınlara tavsiye ama, bir kadın önce çocuklarıyla ilgilenmelidir, çocuklarının terbiyesiyle meşgul olmalıdır para kazanmanın telaşıyla değil. kadın annedir.
    Cevapla
  • Almanya 8 yıl önce Şikayet Et
    YasinBabami rahat birakin ya adam dogru soyluyor anladigim kadariyla dinine bagli birisisiniz YasinBaba bu sahte yorumcular sizi cekemiyor
    Cevapla
  • Hasancan 8 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarına bakmadığını nereden çıkardın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"