8 yıl süren 'mini etek' davası bitti!

Fazla makyaj yaptığı ve mini etek giydiği iddiasıyla HSYK'dan ihraç edilen Hakim Arzu Özpınar, sekiz yıllık hukuk mücadelesi sonunda mesleğine geri döndü.

8 yıl süren 'mini etek' davası bitti!
8 yıl süren 'mini etek' davası bitti!
GİRİŞ 21.06.2011 16:47 GÜNCELLEME 21.06.2011 16:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), özel hayatı gerekçe gösterilerek 2003 yılında meslekten ihraç edilen Hakim Arzu Özpınar hakkındaki ihraç kararını kaldırdı.

Alınan bilgiye göre, Hakim Arzu Özpınar, özel yaşam tarzı gerekçe gösterilerek 2003 yılında meslekten ihraç edilmişti.

Meslekten ihraç kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AHİM) taşıyan Özpınar, mesleğe kabulü için HSYK'ya başvurmuştu.

AİHM'in kararında, Özpınar’ın özel yaşam tarzı gerekçe gösterilerek meslekten ihraç edilmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ''özel hayatın ve aile hayatının korunması'' yla ilgili maddesine aykırı olduğu sonucuna varmıştı.

HSYK bugün yaptığı genel kurul toplantısında, Özpınar hakkındaki ihraç kararını kaldırdı. AİHM kararını esas alan HSYK, Hakim Arzu Özpınar'ın meslek yeterlilik niteliklerini yitirip yitirmediğine ilişkin bilgileri topladıktan sonra Özpınar'ın mesleğe kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

YORUMLAR 1
  • adnan demir 12 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN ACABA?. Bir kadın neden aşırı makyaj yapar? Çünkü kendini çirkin hissetmektedir. Bir kadın neden mini etek giyer? Çünkü kendini değersiz buluyor, başkalarının ilgisini çekmek istiyor. Ama bütün bunları bir hakim yapıyorsa, işte bunun mazeri yoktur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı