Henbol: Maçın ardından

Ardeşen Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Vurgun: "Bize yakışan bir mücadele ile bir üst tura yükseldiğimiz için mutluyuz"

Henbol: Maçın ardından
Henbol: Maçın ardından
GİRİŞ 23.11.2014 18:12 GÜNCELLEME 23.11.2014 18:12

Bayanlar Hentbol Avrupa Challenge Kupası 3. tur ikinci maçında Polonya temsilcisi Energa AZS Koszalin ile 31-31 berabere kalmasına rağmen ilk maçı 7 sayı farkla kazandığı için 4. tura çıkan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nün antrenörü Hikmet Vurgun, "Bize yakışan bir mücadele ile bir üst tura yükseldiğimiz için mutluyuz" dedi.

Vurgun, maçın ardından yaptığı açıklamada, kupanın en zor rakibi ile 3. turda eşleştiklerini belirterek, çok zor bir rakibe karşı oynadıklarını ifade etti.

İlk maçta yakaladıkları 7 farkın avantajı ile maça çıktıklarını hatırlatan Vurgun, "Maça istediğimiz gibi başlayamadık ve bir ara 6 sayı farkla geriye düştük. İkinci yarının başından itibaren oyunun kontrolünü elimize alarak son ana kadar mücadele ettik ve haklı bir sonuçla üst tura yükseldik. Bize yakışan bir mücadele ile bir üst tura yükseldiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

"Turu atladık" düşüncesi nedeniyle zaman zaman zorlandıklarını kaydeden Vurgun, "Türk hentbol tarihinde 11 sayı farkla kazanıp kaybedilen turlar var. Çok acı tecrübelerimiz var. Çocuklarda bunların bilinci ile oynadı. Seyirci farktan dolayı turu geçtik düşünebilirdi. Devre arasında yaptığımız konuşma çocukları etkiledi. Seyirci de ikinci yarı da tekrar takımı ateşleyince istediğimiz sonucu aldık" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Perihan Topaloğlu ise taraftarın kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayarak, "Maçta geriye düştüğümüz anlarda taraftar bizi ayakta tuttu. Onların desteği ile geriye düştüğümüz maçta ayağa kalktık. Bir üst turda daha iyi işler yapmak istiyoruz" dedi.

KAYNAK: AA