Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Asteras: 0 - Beşiktaş: 1 (İlk yarı)

Futbol: UEFA Avrupa Ligi
Futbol: UEFA Avrupa Ligi
GİRİŞ 27.11.2014 23:05 GÜNCELLEME 27.11.2014 23:05

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş, deplasmanda Yunanistan'ın Asteras takımı karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Gruptan çıkmak için bir puan alması yeterli olan Beşiktaş, karşılaşmaya kontrollü başladı. İlk 10 dakikada pas yapmakta zorlanan Beşiktaş, 15. dakikada Gökhan Töre'nin asistiyle Demba Ba'nın şık vuruşundan golü buldu. Golden sonra oyun kontrolünü eline alan siyah-beyazlılar, Demba Ba ile bir de önemli pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş, soyunma odasına tek golle üstün gitti.

Avrupa'da yoluna devam edebilmek için şansını son maça taşımak isteyen Asteras, ilk 10 dakika rakip sahada baskılı başladı ve 5. dakikada bir topu direkten döndü. Demba Ba'nın golünden sonra sahada istediğini yapamayan Yunan temsilcisi, orta saha üstünlüğünü tamamen rakibine kaptırdı ve ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı.

5. dakikada ceza sahası içinde Fernandez'in şutunda üst direğe çarpan top kale çizgisine düştü. Kaleci Cenk, topu kontrol etti.

15. dakikada Beşiktaş öne geçti. Gökhan Töre'nin soldan savunmanın arkasına attığı pasda, ceza sahasında topa gelişine vuran Demba Ba, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

23. dakikada Veli Kavlak'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay Şahan, müsait durumdaki Demba Ba'ya topu çıkardı. Demba Ba, kale sahası içinde müsait durumda topu boş kale yerine üstte dışarı attı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli pozisyon olmadı ve siyah-beyazlılar soyunma odasına 1-0 öne gitti.

KAYNAK: AA