Maçın ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: - "Önemli olan turu geçmekti"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 28.11.2014 01:13 GÜNCELLEME 28.11.2014 01:13

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Yunanistan deplasmanında Asteras ile 2-2 berabere kalarak 2. tur vizesi aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Bilic, 2-0 öne geçmelerine rağmen 2-2 biten maçla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Önemli olan turu geçmekti. Son maça kalması tehlikeli olurdu. Zor bir zeminde oynadık. Yeteri kadar kaliteli olan ve bize zarar verebilecek bir takıma karşı oynadık. Daha fazlasını hak ettik. Skor 2-0 iken 3. golü bulabilirdik. Önemli fırsatlar kaçırdık. Frikik sonucu bir gol yedik ve şansız bir golle de maç beraberliğe geldi. Turu burada garantiledik."

"Önceliğimiz Türkiye ligi"-

Hırvat teknik adam, Avrupa Ligi'nde ellerinden geleni yapacaklarını ancak öncelikli hedeflerinin Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmak olduğunu dile getirdi.

UEFA Avrupa Ligi'nin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Bilic, şunları kaydetti:

"Avrupa'da elimizden geleni yapıyoruz ama önceliğimiz Türkiye liginde şampiyon olmak. Chelsea İngiltere'de PAOK, Olympiakos Yunanistan'da şampiyon olmak ister. Avrupa bizim için çok önemli. Çünkü uzun bir süredir cezadan dolayı Avrupa'dan uzak kaldık. Zor bir maç takviminden geçiyoruz. Buradan turu almak psikolojik olarak çok önemliydi. Tottenham maçı artık ölüm kalım karşılaşması olmayacak. Ama tabii ki önemli ve hedef bir maç. Bazı işleri iyi yapmalıyız. Oyunun fişini çekmeyi daha iyi yapmalıyız. Duran toplarda fiziksel olarak yetersisiz. Burada da gereksiz fauller ve top kayıpları yapmayarak önlem alabiliriz."

"Hutchinson'a güveniyorum"-

Slaven Bilic, karşılaşmanın 72. dakikasında hakeme itiraz sonucu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan oyuncusu Atiba Hutchinson'a sahip çıktı.

Hutchinson'un çok beyefendi bir futbolcu olduğunu dile getiren Hırvat teknik adam, "Ben de şaşırdım. İtirazdan dolayı kart yediğini görmemiştim. Kimseye hakaret veya küfür etmez. Çok centilmendir. Gördüğü karttaki reaksiyonunu anlıyorum. Hakeme sadece 'Neden bu kararı verdiniz' diye sormuş. Hutchinson'a güveniyorum" diye konuştu.

Bilic, penaltıyı Demba Ba'nın yerine Gökhan Töre'nin kullanmasıyla ilgili soruyu ise "Gökhan sorumluluk aldı ve penaltıyı gole çevirdi" diye yanıtladı.

KAYNAK: AA