Maçın ardından

Aksihar Belediyespor Teknik Direktörü Akçay: “Yüzde 70 gayret, yüzde 30’luk kısmet üzerine kurulmuş bir oyunun, yüzde 30’luk kısmı bizden hep uzak duruyor”

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 28.11.2014 23:37 GÜNCELLEME 28.11.2014 23:37

Süper Toto Süper Lig’de sahasında Torku Konyaspor ile golsüz berabere kalan Akhisar Belediyespor'da, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, kazanma kurgusuyla maça çıktıklarını söyledi.

Gol düşüncelerinin her zaman olduğunu kaydeden Akçay, “Yüzde 70 gayret, yüzde 30’luk kısmet üzerine kurulmuş bir oyunun, yüzde 30’luk kısmı bizden hep uzak duruyor. Her iki takımı da mücadelesinden dolayı kutluyorum. Hakemleri de çok iyi maç yönettikleri için kutluyorum” diye konuştu.

Kırmızı kart pozisyonunu değerlendiren Akçay, Uğur Demirok’un yaptığı müdahalenin yerinde bir müdahale olduğuna dikkati çekti.

Torku Konyaspor cephesi

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, deplasmanda alınan bir puanın kendileri açısından önemli olduğunu kaydetti.

Kocaman, “İlk yarıda Akhisar Belediyespor, oyunları gereği agresif oynadı. Bu devrede bizim kalemize daha çok gelmeye çalıştılar. Sonra biz oyunu kontrol etmeye başladık. Maç dengeli geçti. Maçın dengesini bozan ilk yarının son dakikalarında rakibin 10 kişi kalmasıydı” diye konuştu.

İkinci yarıda rakibin eksikliğinin kendilerine mutlak galibiyet isteği olarak yansıdığını ifade eden Kocaman, bu durumu avantaja çevirmediklerini kaydetti.

Aykut Kocaman, merkezden kaleye gitmek için yaptıkları hücumların Akhisar Belediyespor defansı tarafından kesildiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Bu atakları kestikten sonra oyunu tekrar kontrol altına almaya başladılar. Biraz daha sabırlı oynamamız, rakibin eksik halini alarak biraz daha hayata geçirmemiz lazımdı. Bunu yapamadık. Akhisar Belediyespor’un da çok net 2 pozisyonu vardı. Bizim de net pozisyonumuz vardı. Puan, puandır. Mersin İdmanyurdu maçında bir üst gruba sıçramanın çalışmalarını yapacağız."

KAYNAK: AA