Maçın ardından

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay: - "Oynadığımız oyunun karşılığının bence bu olmaması gerekiyordu"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 20.12.2014 23:25 GÜNCELLEME 20.12.2014 23:25

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 3-2 yenildikleri karşılaşmada, sergiledikleri oyunun karşılığını alamadıklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'daki maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, başından sonuna kadar kazanmak için mücadele ettiklerini dile getiren Çalımbay, "Oynadığımız oyunun karşılığının bence bu olmaması gerekiyordu. Maçın başından sonuna kadar kazanmak için oynadık. Hiçbir zaman beraberliği düşünmedik. Yediğimiz gollerdeki hataları yapmamamız gerekiyordu. Biz maçta kesinlikle ezilmedik. Girdiğimiz pozisyonlar vardı. İkinci yarı biraz istemediğimiz şekilde geriye çekildik. Orada da yapmamamız gereken hatalar oldu ve goller yedik ama bugün takımımın mücadelesinden çok memnunum" diye konuştu.

Rıza Çalımbay, hakemlerin büyük takımların maçlarında etki altında kaldığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakemler büyük maçlarda hata yapmaktan korkuyorlar. Bize bir penaltı verdiklerinde mutlaka karşı tarafa da penaltı verme düşüncesine kapılıyorlar. Biz kenarda olduğumuz için çoğu şeyi duyuyoruz. Örneğin aleyhimize verdiği penaltıda kalecimiz 'alakası yok' diyor. Yani burada hem seyirci baskısı olsun, hem oyuncu baskısı olsun maalesef burada etkileniyorlar. Maalesef Anadolu takımları da mağdur oluyorlar. Şimdi cumartesi günü de Fenerbahçe ile oynayacağız. Fenerbahçe maçında da keza aynı şeyleri yaşayacağız. Onun için bütün Anadolu takımlarının şunu bilmesi gerekiyor; eğer Galatasaray ya da Fenerbahçe karşısında galip gelmek istiyorsan uygun pozisyonlar geliyor onları atacaksın. Atamazsan da işte böyle Galatasaray da Fenerbahçe de sana cezayı keserler."

Çalımbay, karşılaşmada aleyhlerine verilen penaltı kararının yanlış, lehlerine verilen penaltının ise doğru olduğunu ifade etti.

"Vederson'un gördüğü kart ona yakışmadı"

Rıza Çalımbay, maçın uzatma dakikalarında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören futbolcusu Gökçek Vederson'u da sert bir şekilde eleştirerek, şunları kaydetti:

"Daha önce de bazı maçlarda böyle şeyler olmuş. Bir kere Vederson'un gördüğü kart ona yakışmadı. Ben futbolcumun öyle kart görmesini kesinlikle istemem. Başka şeylere de bizim kafamız çalışmaz, biz işimizi her türlü doğru dürüst yaparız. Başka hesap kitaplarla işimiz yok. Ben oyuncumun öyle bir kart görmesini kendisine yakıştıramadım. Bir kere takımın en tecrübeli oyuncusu. Öyle bir kart yakışmaz. Yani konuşmakla kart görülmez. Kart görmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Ben hakemin yerinde olsam daha önce atardım. Akla başka türlü şeyler geliyorsa, bizim için öyle şeyler ters. Öyle bir şey yapmamız mümkün değil."

Çalımbay, Vederson'a gerekli cezayı vereceklerini belirterek, "Bizim onu affetmemiz mümkün değil" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA