Anonsçunun suç dosyası kabarık!

Türkiye'nin Bosna-Hersek'i yendiği maçta mikrofon başında anons skandalına imza atan kişinin, İsviçre maçındaki olaylarda da baş aktörlerden biri olduğu ortaya çıktı...

Anonsçunun suç dosyası kabarık!
Anonsçunun suç dosyası kabarık!
GİRİŞ 24.11.2007 12:10 GÜNCELLEME 24.11.2007 12:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış
İsviçre'ye karşı başrolde, Bosna önünde mikrofonda

Türkiye'nin Bosna-Hersek'i Ali Sami Yen Stadı'nda yenerek Avrupa Şampiyonası finallerine adını yazdırdığı maçın son 20 dakikasında anons skandalı yaşandı. Görevli kartı bulunmadığı halde anons yapılan odaya dalan ve mikrofonu kaparak 'Uyumayın Sefa, uyumayın!' diye bağıran Yaşar Aydın'ın 2 yıl önceki İsviçre maçındaki olayların da başaktörlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

A Milli Futbol Takımı'mızın Bosna-Hersek'i Ali Sami Yen Stadı'nda yenerek Avrupa Şampiyonası finallerine adını yazdırırken, maçın son 20 dakikasında stat hoparlörlerinden yükselen garip tezahüratları yapan Yaşar Aydın'ın İsviçre maçındaki olayların da başaktörlerinden biri olduğu öğrenildi. Görevli olmamasına rağmen anons odasına giren Aydın'ın, anons görevlilerinin gözlerinin önünde mikrofonu kaparak Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu lideri Sefa'ya, 'Sefa uyumayın.' diye bağırdığı ortaya çıktı.

2006 Dünya Kupası'na katılabilmek için İsviçre ile play-off maçları oynayan Türkiye, olaylı karşılaşmalar sonrası finallere gidememişti. Deplasmanda rakibine 2-0 yenilen Ay-Yıldızlılar, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 4-2 kazansa da bu sonuç İsviçre'yi finallere taşımıştı. Türk futbolunda derin yaralar açan İsviçre maçlarının akabinde A Milli Takım ağır cezalar almış, bazı milli futbolcular uzun süre Kırmızı-Beyazlı formaya hasret kalmıştı. Almanya'nın ev sahipliğindeki Dünya Kupası'nda yer alamadığımız gibi futbol tarihimize bir de kara leke sürülmüştü. 2 yıl önce yaşanan bu olayda İsviçreli futbolcular sahada darp edilmiş, soyunma odası koridorlarında görüntü çeken kameramanların kasetlerine el konulmuştu. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde işadamı olduğu belirtilen Yaşar Aydın, soyunma odası koridorlarında Türk gazetecilere saldırmıştı. Aydın, geçtiğimiz çarşamba gecesi Türkiye'nin Bosna'yı konuk ettiği maçta da stat hoparlöründen yaptığı ilginç anonsla yine sahneye çıktı.

Aydın, korsan anons yapmış

Avusturya-İsviçre ortaklığında düzenlenecek 2008 Avrupa Şampiyonası'na mutlaka katılmak isteyen Türkiye'nin hedefine ulaşabilmesi, gruptan çıkma şansını yitiren Bosna-Hersek'i Ali Sami Yen Stadı'nda yenmekten geçiyordu. Nihat Kahveci'nin ilk yarıda bulduğu golle 1-0 öne geçen A Milliler, son 20 dakikaya girildiğinde stat hoparlöründen yankılanan sesle irkildi. 'Milli Takım oley' diye başlayan ve uzun süre devam eden bu anons, tribünde oturan taraftarlar kadar ekran başındaki milyonları da rahatsız etmeye başlamıştı ki, işin seyri bir anda değişti. Arka arkaya tekrarlanan 'Haydi bastırın arkadaşlar, son 20 dakika, hadi susmayın, yalnız bırakmayın takımımızı, arkadaşlar bırakın maç izlemeyi lütfen, hadi tezahürata başlayın, dağ başını duman almış...' anonsları maçın stresinden dolayı sessizliğe gömülen seyircileri hareketlendirmeye yetmedi. Anons odasına giren Yaşar Aydın, görevli Taner Güven'in elinden mikrofonu kaparak korsan anons yapmaya başladı. Korsan anonsçu, Fenerbahçeli taraftar gruplarından Genç Fenerbahçeliler'in tribün lideri Sefa takma adını kullanan Nihat Özpolat'ı göreve davet etti. Eylül ayına kadar tribüne girme cezası bulunan Sefa'ya hitaben, 'Uyumayın Sefa, uyumayın.' anonsu sadece tribündekileri değil ekranları başında maçı izleyenleri de şaşkına çevirdi. Almanya'da yaşayan ve uğurlu geldiği için Federasyon tarafından maçlara davet edilen görevli Taner Güven'in, yakın çevresine hiç tanımadığı bu şahsın odaya aniden girerek mikrofonu kaptığını ve birkaç anons yaptığını söylediği öğrenildi.

Norveç-Türkiye maçına da giderek tribündeki Türk seyircileri coşturan Yaşar Aydın, İsviçre maçında da hiçbir resmi görevi olmadığı halde akreditasyon kartı ile stat koridordarlarında dolaşmış ve istenmeyen olayların çıkmasında başrolü oynadığı öne sürülmüştü. Futbol Federasyonu'nda bir süre görev alan Davut Dişli'nin arkadaşı olduğu belirtilen Aydın'ın simitçilikle uğraştığı ve Fenerbahçeli taraftar gruplarına yakın olduğu öğrenildi. Yaşar Aydın, Türkiye'nin anonslar yüzünden alacağı cezayı kendi cebinden ödemeyi taahhüt etti.

Uğurlu anonsçu Almanya'da yaşıyor

Futbol Federasyonu'nun maçlarda görevlendirdiği tek anonsçu Taner Güven. Almanya'da yaşayan gurbetçi Güven, karşılaşmaların öncesinde takım kadroları ve duyurulması gereken diğer hususları stat hoparlöründen seslendiriyor. 'Milli takım oley' anonsunu yapan Taner Güven, Türkiye'nin daha önce oynadığı tüm iç saha maçlarında gönüllü görev almış. Futbol Federasyonu yöneticisi Tahir Kıran tarafından uğurlu geldiği için birçok kez İstanbul'a davet edilen Güven'in yakın çevresine, bugüne kadar başına böyle bir olayın gelmediğini ve Bosna maçındaki gelişmelerin şaşkınlığını halen üzerinden atamadığını söylediği öğrenildi. Güven'in, Sefa ismini de ilk kez duyduğu, sessizce maçı izleyen seyircileri bir nebze olsun hareketlendirmek adına sadece birkaç kez 'milli takım oley' diye anons yaptığını ifade ettiği belirtildi.

Dişli: Asıl suçlu Aydın değil, stattaki seyirci

Futbol Federasyonu eski yöneticisi Davut Dişli, 'Uyumayın Sefa, uyumayın.' anonsunu yapan Yaşar Aydın'ın bu olayda en az kabahate sahip kişi olduğunu söyledi. Yaşar Aydın'ın arkadaşı olduğunu belirten Dişli, 'Anonsu yaptıran kişinin bu kadar aciz duruma düşmesinde stattaki seyircilerin de etkisi çok fazla. İsviçre maçında rakibe sahayı dar eden 50 bin taraftardan dolayı bana demediklerini bırakmadılar; ama şimdi o taraftarı herkes arıyor. Ufacık Ali Sami Yen'de birileri yalvarırcasına anons yapıyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Niye geldiniz o zaman stada? Bu rezeletin hesabını stada gelen seyirci olamayacak insanlar versin. Federasyon'dan izinsiz kim mikrofon alabilir ki? Bıraksınlar bu işleri! Bir şey yapıyorlarsa arkasında dursunlar. Federasyon'un en büyük gafleti her şey iyi olunca sahiplenmesidir. Güzele sahip çıkmak çok kolay.' dedi.


YORUMLAR 12
  • Hakan Manici 16 yıl önce Şikayet Et
    Maç inönüde olmalıydı. bu maç inönüde olmalıydı ve sadece stadda çarşı seyretmeliydi maçı yazık o maçı tribünden seyredenlere böyle bir rezalete anonsu yapan kadar ortak olanlara
    Cevapla
  • baki nohut 16 yıl önce Şikayet Et
    futbol. bazı arkadaşlar hiç futbol maçına gitmemiş galiba bu tam bir rezilik dünyanın neresinde böyle bir tezerühat şekli var deli saçması.
    Cevapla
  • ilhami ilhami 16 yıl önce Şikayet Et
    garip ses. seyirci kendi kendine coşkulu tezhürat yapıyodu bu garip ses çıkaran şahıs başlayınca seyirci sustu. ben bile o başlayınca kanal değiştirdim türk futbolu adına utanç duydum federasyonun gözü dönmüş hiç bi şey görmüyo.
    Cevapla
  • teomer deniz 16 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun... yav arkadaslar bırakın bu işleri bu adam nasıl güsel milleti costuruyordu iste nerden cıktı simdi bu ben bile keske o an statta olsaydım diye ic geeciriyordum ya ah ah dsedim tabi millet mac izlemeye tezahürat yapmaya gitmemis ki uyuma gitmis ne kızıyonuz adama eger fenerliysen abicim fenerin her macında lütfen mikrofon basında sen ol senden ricam uyuyan taraftarı uyandır...
    Cevapla
  • cem çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    yuh artık. adam cıktı ne guzel bagırdı mılletı uyardı bagırın dıe. budamı suc bızım medyamız bunudamı suc yaptı. galatasaraya romada yapılanlar hıc konusulmadı sımdı bunu arastırıp butun dunyayamı yayıcaz anlamıorum ya vallahı anlamıorum. helal olsun o adama ordakı seyırcı suskundu Allahtan bosna yenmek ıstemedı bızı ıstese 5 bıle atardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle