Derbide kazanan yok, üzülen de...

Spor Toto Süper Lig'de seoznun son derbisi nefes kesti. Şampiyonluğunu garantilemek isteyen Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a konuk olduğu karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Derbide kazanan yok, üzülen de...
Derbide kazanan yok, üzülen de...
GİRİŞ 20.04.2014 00:30 GÜNCELLEME 21.04.2014 00:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe, konuk olduğu Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak bitime 4 hafta kala en yakın rakibi ile arasındaki 12 puanlık farkı korudu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve hakem Halis Öskahya'nın düdük çaldığı maçta Fenerbahçe, 24. dakikada Moussa Sow'un golüyle öne geçti. 44. dakikada ise Beşiktaş Ramon Motta'nın golüyle beraberliği yakaladı.

 Beşiktaş'ta 58. dakikada Ramon Motta ve 90+2. dakikada ise İsmail Köybaşı gördükleri ikinci sarı kartın ardından gördükleri kırmızı kartla takımlarını 9 kişi bıraktılar.

Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

Beşiktaş: Tolga Zengin, Hutchinson, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre (Dk. 65 İsmail Köybaşı), Jones, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Oğuzhan Özyakup (Dk. 87 Uğur Boral), Almeida

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 86 Mehmet Topuz), Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 46 Alper Potuk), Sow, Emenike

Goller: Dk. 24 Sow (Fenerbahçe), Dk. 44 Motta (Beşiktaş)

Kırmızı kartlar: Dk. 58 Motta, Dk. 90+3 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 7 Jones, Dk. 64 Veli Kavlak, Dk. 87 Dany (Beşiktaş), Dk. 15 Emre Belözoğlu, Dk. 79 Sow, Dk. 90+1 Alper Potuk (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

Derbi mücadelesini kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek lider Fenerbahçe, ilk dakikalarda topa daha fazla sahip oldu. Ancak ceza alanı içinde etkili pozisyon üretemeyen sarı-lacivertli takım, Emre ve Gökhan ile uzaktan şut denemeleri yaptı. Konuk ekip, 24. dakikada rakip savunmanın yanlış pozisyon almasını iyi değerlendirdi ve Sow'un golüyle 1-0 öne geçti. Üstünlük golünün ardından daha kontrollü oynayan Fenerbahçe, son bölümdeki rakip baskısı karşısında zorlandı. 44. dakikada Motta'nın golüne engel olamayan Fenerbahçe, soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Ligde ikincilik mücadelesi veren Beşiktaş ise ilk 15 dakikada kendi yarı alanından çıkmakta zorlanmasına rağmen 9. dakikada Almeida ile önemli bir gol pozisyonu buldu. Portekizli oyuncu, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı auta attı. Siyah-beyazlı takım, devrenin başlarında hücumda organize olamadığı gibi savunmada pas hataları yapınca rakibin üst üste hücum yapmasına engel olamadı. Beşiktaş, 24. dakikada Jones'un hatalı pasının ardından Fenerbahçe hücumunda savunmanın solunda yanlış pozisyon alınca Sow'un attığı golle 1-0 geriye düştü. Rakip kalede baskı kuran ev sahibi takım, 44. dakikada Motta'nın golüyle beraberlik golünü buldu.

4. dakikada Meireles'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

5. dakikada bu kez Gökhan Gönül, ceza alanı dışından sert vurdu ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

9. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında savunmanın arkasında topla buluşan Almeida, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu oyuncu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

24. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kuyt'ın ara pasında sol kanatta topla buluşan Sow, çaprazdan ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Senegalli oyuncu, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

30. dakikada Caner'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga son anda meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonu takip eden Emenike'nin ofsaytta kalması sonrası Beşiktaş rahat bir nefes aldı.

33. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde uzaklaşmayan topu sol çaprazda önünde bulan Motta'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

44. dakikada Beşiktaş, derbide eşitliği sağladı. Gökhan'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, altıpastaki Olcay'ı gördü. Ancak bu oyuncunun dokunamadığı top ceza alanı dışına çıktı. Pozisyonun devamında Veli'nin uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Volkan'ın çelmeye çalıştığı top yan kale direğine çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonu iyi takip eden Motta, çaprazdan sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı atılan karşılıklı gollerle 1-1 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda kontrollü oyununu sürdüren lider Fenerbahçe, ani ataklarla ikinci golü aradı. Rakibinin 58. dakikada 10 kişi kalmasıyla hakimiyeti tamamen eline alan sarı-lacivertli takım, kanatlardaki boşluklarla ceza alanına topu taşımaya çalıştı. Fenerbahçe, avantajını iyi değerlendiremedi ve karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılarak şampiyonluk turunu ertelemek zorunda kaldı.

Beşiktaş ise orta sahadan hızlı çıkarak rakip kalede pozisyon aradı. Ancak siyah-beyazlı takım, 58. dakikada Motta'nın ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla kalan dakikaları 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Ev sahibi takım, 10 kişi kalmasının ardından savunmada kapandı. Son 10 dakikada pozisyonlar bulan siyah-beyazlı takım, uzatma dakikalarında İsmail'in de kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kaldığı maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

49. dakikada Oğuzhan ile iyi paslaşan Olcay, savunmadan kurtardığı topla ceza alanına girdi. Ancak siyah-beyazlı oyuncu, ceza alanı içinde istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.

54. dakikada Caner'in soldan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta müsait pozisyonda topla buluşan Mehmet'in istediği gibi vuramadığı meşin yuvarlak, ceza alanı dışına çıktı.

76. dakikada Gökhan'ın pasıyla ceza alanı önünden topla buluşan Alper'in şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

81. dakikada Mehmet'in şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.

84. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol kaçırdı. Jones'un pasıyla ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Mustafa, açısı daraldığı anda yakın mesafeden yerden vurdu ancak kaleci Volkan meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

90. dakikada Beşiktaş kalesinde oluşan karambolde Emenike ve Kuyt'ın vuruşlarında Beşiktaş savunması topu önledi.

Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Derbide kazanan yok, üzülen de...
GALERİYE GİT
YORUMLAR 9
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence maç dostca bitti ama Galatasarayın ikinci olmaması için Beşiktaş,ın kazanmasına çok sevinirdim..... ...Malum? ..3 temmuz , parelel yapının Spora nasıl siyaset soktuğunun..Hatır şikesini göstere göstere yapan Galatasaray ve Trabzon , hakkında hiç bir işlem yapılmadığının resmidir..
    Cevapla
  • Melih K 9 yıl önce Şikayet Et
    HALA HAKEM DİYENLER... yıllarca hakemlerden çekti fenerbahçe.. bu sene dahi birçok maçta hakemler yüzünden puanlar kaybettik. hala burada gelip hakemleri suçlayanlar varsa bu demektir ki ; başka bahaneleri kalmamıştır !!! eğer ki bir takım hakemlerden dert yanması gerekiyorsa bu takım en başta fenerbahçe'dir !
    Cevapla
  • sebahattin cebi 9 yıl önce Şikayet Et
    gercı bu macı normalde. lıg tv den deyılde trtspordan seyretmemız gerekırdı ama susmak bazen cok konuşmaktan ıyıdır
    Cevapla
  • osman nurol 9 yıl önce Şikayet Et
    komik yorumcular. hakemin ne hatası vardıda sallıyonuz,kırmızı kart pozisyonu patagonyada bile kırmızıdır,hakem çokta iyi bir maç yönetti,kırmızıyı gören motta bile itiraz etmeden çıktı,ezikler gelmiş burda ağlaşmaya başlamış yine,hele bu sebahattin çebimidir nedir fener resmen bu adamın kimyasını bozmuş yav,muhahhaha...
    Cevapla
  • murat eşme 9 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK YAZIK O KADAR AĞLAYAN CİNCONLULAR SEVİNİNİN HADİ. ya bu kırmızı kart g.s. ye 1 kere çıksa ağlar ....bize ne yapsalar sesimiz çıkmıyor artık ses çıkaralım da görsün cincon ve mhk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle