Gençler kaçtı Rize yakaladı

Spor Toto Süper Ligi'nin ilk haftasında karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği arasındaki maç 1-1 sona erdi.

Gençler kaçtı Rize yakaladı
Gençler kaçtı Rize yakaladı
GİRİŞ 29.08.2014 22:15 GÜNCELLEME 29.08.2014 22:56

Maça iki ekip de kontrollü başladı. Taraftarların fazla ilgi göstermediği karşılaşmada ilk gol ise 31. dakikada geldi. Gosso'nun cezasahası sağ ön çizgisi üzerine doğru gönderdiği topla Guido Kocer buluştu. Yaklaşık 25 metre uzaktan şutunda, top yerden sekerek kalecinin sağından ağlarla buluştu ve Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. 

42. dakikada Çaykur Rizespor, Ali Adnan ile iki kez gole çok yaklaştı. Ali Adnan'ın uzaktan vuruşunda top önce kalecinin parmaklarına ardından üst direğe çarpıp kornere gitti. Kornerden gelen topu yine Iraklı oyuncu kaleye gönderdi, son anda defans ayak koyup gol izni vermedi ve ilk yarı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarı ilk yarıya oranla takımlar daha çok gol aradı. 54'te Gençlerbirliği net golü kaçırırken; Tosic soldan kortasını yaptı. Kocer'in kafa vuruşunda top önce sağ, ardından sol direğe çarpıp oyun alanına döndü. Defans tehlikeyi uzaklaştırdı. 

62'de ise Çaykur Rizespor, beraberliği yakaladı. Gençlerbirliği yarısahasının solundan Hakan Aslantaş'ın pasıyla buluşan Holosko, topu penaltı noktası üzerine bıraktı. Ümit Korkmaz, golü atmakta zorlanmadı ve maça 1-1'lik eşitlik geldi. 

76'da ise Gençlerbirliği'nde Stancu, topu ağlarla buluşturdu; ancak hakem pozisyon öcnesi faul olduğu gerekçesiyle gol kararı vermedi. 

Kalan dakikalarda iki takımın da gol çabası sonuçsuz kaldı ve taraflar maçtan birer puanla ayrıldı, Çaykur Rizespor: 1 - Gençlerbirliği: 1.