Olcay Kartal'ı uçurdu!

Süper Lig'de 3. hafta karşılaşmaları kapanış mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Bursaspor'u son anlarda bulduğu golle devirdi.

Olcay Kartal'ı uçurdu!
Olcay Kartal'ı uçurdu!
GİRİŞ 23.09.2014 00:35 GÜNCELLEME 23.09.2014 00:56

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi Beşiktaş, son dakikalarda bulduğu golle 1-0 kazandı.

Mücadele boyunca iki ekip de pozisyonlar yakalamakta sıkıntı yaşarken, siyah-beyazlılar son dakikalarda hareketlendi. Beşiktaş'a galibiyeti getiren gol, 86. dakikada Olcay Şahan'ın ayağından geldi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 7 yaptı ve 3. sıraya yerleşti. Bursaspor ise 3 puan ile 14. sırada kaldı. Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında siyah-beyazlılar evinde Eskişehirspor'u konuk edecekken, Bursaspor ise deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

BILIC'TEN ÖNEMLİ HAMLELER

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, geçen hafta sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçı kadrosundan 4 oyuncuyu değiştirdi.

Hırvat teknik adam, bu karşılaşmada Ersan Adem Gülüm, Motta, Mustafa Pektemek, ve Cenk Tosun'un yerine Sivok, Demba Ba, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'a ilk 11'de görev verdi.

BURSA'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise geçen hafta deplasmanda 2-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçı kadrosunda sadece 1 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam Samuel Holmen'e ilk 11'de şans vermezken, Bakambu ile maça başladı.

İLK DAKİKALARDA BURSASPOR

Mücadelenin ilk dakikalarında Bursaspor, Beşiktaş'a oranla daha etkili görüntüsüyle dikkat çekti. Az sayıda taraftarının desteği ile rakip yarı alana yerleşen yeşil-beyazlılar, Kartal'a zor anlar yaşattı.

Bursa'nın en etkili atağı 17. dakikada geldi. Orta alanda topu alan Josue bekletmeden sol kanatta bulunan arkadaşı Cedric Bakambu'ya pasını attı, Cedric Bakambu'nun etkili ortasına hiç bir Bursasporlu futbolcu dokunamayınca top auta gitti ve önemli bir pozisyon kaçtı.

BILIC'TEN ERKEN MÜDAHALE

Beşiktaş, ilk 45 dakika boyunca kopuk görüntüsü ve bol pas hataları ile dikkat çekerken, teknik direktör Slaven Bilic'in oyuna müdahalesi erken geldi. Hırvat teknik adam ilk oyuncu değişikliğini 43. dakikada yaptı.

Beşiktaş'ta oyundan çıkan isim Oğuzhan Özyakup olurken, oyuna giren isim ise Jose Sosa oldu. Oğuzhan'ın oyunda kaldığı dönemde yorgun olduğu göze çarptı. İlk yarıda kalan dakikalarda önemli bir pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 girdi.

BEŞİKTAŞ'TA BİR DEĞİŞİKLİK DAHA!

İlk yarının son dakikalarında değişiklik yapan Bilic, ikinci yarıya da değişiklik ile başladı. Devre arasında sahadan çıkan isim Necip Uysal, giren isim ise Serdar Kurtuluş oldu. Siyah-beyazlıların ikinci yarıdaki en etkili pozisyonu 52. dakikada geldi.

Bursaspor ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Gökhan Töre pasını sağ kanatta bulunan arkadaşı Jose Sosa'ya aktardı, Jose Sosa topla birlikte ceza sahası çizgisinin üzerinden ortasını yapıtı. Bursaspor'da Harun Tekin topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

OLCAY ZORLADI, ZORLADI VE...

Oyunun son bölümüne doğru hareketlenmeye başlayan Beşiktaş, Bursaspor'da orta sahanın oyundan düşmesinin ardından daha etkili olmaya başladı ve üst üste 2 önemli pozisyon buldu, sonunda da gol Olcay Şahan'dan geldi.

73. dakikada Beşiktaş sağ korner çizgisine yakın bir noktadan taç atışını kullandı ve topla buluşan Gökhan Töre ceza sahası içersinde Jose Sosa'ya pasını attı. Arjantinli oyuncu da, bekletmeden altı pasın hemen önündeki arkadaşı Olcay Şahan'a bıraktı. Ancak onun vuruşunda Aziz Behich'e çarpan topu, kaleci Harun Tekin çıkardı ve Beşiktaş önemli bir pozisyondan oldu. 78. dakikada da orta sahada topla buluşan Gökhan Töre yerden düzgün pasla Olcay Şahan'ı hareketlendirdi. Olcay Şahan ceza sahasının önünde Demba Ba ile verkaç yaptıktan sonra pasını tekrar ceza Demba Ba'ya aktardı. Senegalli oyuncu zorla yetiştiği topa dokundu, ancak kaleyi bulamadı ve dışarıya gitti.

86. dakikada ise Beşiktaş'ın aradığı gol geldi. Sağ korner çizgisinden taçı Gökhan Töre kullandı ve topu Jose Sosa'ya attı. Arjantinli oyuncu da, topuk pasıyla topu Olcay Şahan'a bıraktı. 6 pasın sol tarafından düzgün bir vuruşla kaleci Harun Tekin'i mağlup eden Olcay, takımını öne geçirdi ve büyük bir sevinç yaşadı.

BURSASPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Atatürk 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Civelli, Serdar Aziz, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Belluschi, Volkan Şen (Dk. 79 Ferhat Kiraz), Josue (Dk. 88 Enes Ünal), Bakambu (Dk. 69 Traore), Fernandao

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 46 Serdar Kurtuluş) , Franco, Sivok,İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup (Dk. 43 Sosa) , Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 89 Atınç Nukan), Demba Ba 

Gol: Dk. 86 Olcay Şahan (Beşiktaş) 

Sarı kartlar: Dk. 54 Ozan Tufan, Dk. 89 Civelli (Bursaspor), Dk. 21 Veli Kavlak, Dk. 49 İsmail Köybaşı, Dk. 74 Serdar Kurtuluş, Dk. 90 8 Demba Ba (Beşiktaş)