Antalya'da Felsefe Günleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından üçüncüsü düzenlenen 3. Antalya Felsefe Günleri'nde bu yıl "Hakikat ve Demokrasi Geriliminde Kent" konusu tartışıldı.

Antalya'da Felsefe Günleri
Antalya'da Felsefe Günleri
GİRİŞ 24.05.2013 14:01 GÜNCELLEME 24.05.2013 14:01

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilk oturum öncesi açılış konuşması yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, tüm bilimlerin başlangıcını oluşturan felsefenin, bugün de 21. yüzyıl toplumunu düşünce yoluyla sorgulaması gerektiğine inandığını belirtti.

Dünyada bir çok meslek grubunun kendi düşünce sistemlerini etik yönünden sorgularken, günümüzde kapitalizmin dayatmalarını meslek kavramları içine soktuklarını savunan Akaydın, "Bu, benim mensup olduğum tıp bilimleri için de mühendislik bilimleri için de hukuk bilimleri için de geçerli. Yani düşüncesizlik ve felsefesizlik günlerinden geçiyoruz. Felsefenin veya düşüncenin yeniden şekillenmesi, bu kavramları sorgulaması, bunları da bağırarak söylemesi gerektiği bir ortamdan geçiyoruz" dedi.

Bu yılın başlığını belirleyenleri de kutlayan Akaydın, "Kendimi 4-5 yıldır sorguluyorum. Zaman zaman depresyona giriyorum ama hakikat ile uygulandığı şekliyle, özellikle Türkiye'deki demokrasi arasında son derece büyük bir çelişki var" diye konuştu.

Organizasyon komitesi üyesi Çetin Balanuye ise bu yıl felsefe günlerinin 3'üncüsünü düzenlediklerini ve güncel bir başlık seçtiklerini kaydetti.

Balanuye, "Hakikat deyince totaliter büyük bir kavramdan söz ediyormuşuz gibi görünüyor. Haklı nedenlerle ürküyoruz bu sözcüğü kullanmaktan herhalde son bir asırdır. Hatta son 50 yıldır giderek daha da öyle... Hakikat pek kullanmak istemediğimiz burnu büyük bir kavram gibi geliyor" dedi.

Konuşmaların ardından geçilen ilk oturumun başkanlığını Prof. Dr. Hakan Poyraz yaparken, Prof. Dr. Yasin Ceylan ile Prof. Dr. Ahmet İnam "Hakikat, olanaklı mı, gerekli mi?" başlığı altında görüşlerini aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...