Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir ziyarete kapalı olan Eyüp Sultan Türbesi, sabah erken saatlerden itibaren vatandaşlarla doldu.

Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı
Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı
GİRİŞ 15.07.2013 12:02 GÜNCELLEME 15.07.2013 13:33

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir ziyarete kapalı olan Eyüp Sultan Türbesi, ziyarete açıldı.

Sabah erken saatlerde Eyüp Cami'si avlusundaki türbeye gelen vatandaşlar, imam eşliğinde dua etti.

Restorasyonu devam eden türbenin önünde sıraya giren ziyaretçiler, gruplar halinde içeri alındı. Ziyaretçilerin ve türbenin güvenliği için alanda geçiş koridoru oluşturuldu. Çalışmalardan dolayı içeride bekleme yapılmasına izin verilmeyen vatandaşlar, bir kapıdan girip, dua ederek diğer kapıdan çıktı.

Açılışın ardından türbede incelemede bulanan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının başladığı günden beri vatandaşlardan türbenin açılması için yoğun bir talep aldıklarını belirtti.

Kavuncu, şöyle devam etti:

"Restorasyon çalışmaları uzun bir zamandan beri devam ediyor. Türbe, ilk kez bu kadar detaylı ve önemli bir restorasyondan geçiyor. Günümüze kadar hiç restore edilmemişti. Çalışmalar ilk başladığında çinileri tutan ahşapların tamamen çürüdüğünü gördük. Türbedeki orijinal parçalar aslına ugun bir şekilde tamamlanarak, restorasyon bitirilecek. Çalışmalar bir aşamaya gelince ramazanda burayı ziyaret eden vatandaşlarımızı boş çevirmemek için kısmi olarak açalım istedik."

Türbe, ramazan boyunca 09.00-12.30 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi