Büyük Taarruz'un çoşkusunu böyle yaşayacaklar

Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünde, törende bir ilk yaşanacak.

Büyük Taarruz'un çoşkusunu böyle yaşayacaklar
Büyük Taarruz'un çoşkusunu böyle yaşayacaklar
GİRİŞ 24.08.2014 12:51 GÜNCELLEME 24.08.2014 12:51

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şuhut'tan Kocatepe'ye kadar devam eden 19 kilometrelik Zafer Yolu'nun sıcak asfalt çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
 

Ataköy-Kocatepe arasındaki 14 kilometrelik kısmın sıcak asfalt çalışmasının 2014 yılında bitirilmesinin planlandığını belirten Kuşçu, şöyle konuştu:

"Bölge Müdürlüğünce oluşturulan Uzlaşma Komisyonu tarafından Şuhut Büyük Taarruz Karargah Evi (Atatürk Evi) etrafında bulunan taşınmaz sahipleri ve varisleriyle görüşmeler neticesinde bin 684 metrekare alanın kamulaştırması tamamlanmış, hak sahiplerine 562 bin 786 lira lira ödenmiş, tamamlanamayan 624 metrekare alan için kamulaştırma davası açılmıştır.

Şuhut Büyük Taarruz Karargah Evi'nin çevre düzenleme projesi hazırlanmış olup, kamulaştırma işlemi tamamlanan yerlere projesine uygun kamelya, parke taşı kaplama ve yeşil alan yapılmıştır. Burada ilk defa 40 metre uzunluğunda Kurtuluş Savaş'ını yansıtan tarihi panoramik resimler sergilenecek.''

"Yol boyunca 13 mola noktası oluşturuldu"

Zafer Yolu'nu aydınlatmak için 20 jeneratör ve yeteri kadar projektör temin edildiğini belirten Kuşçu, Kocatepe'deki Atatürk anıtının aydınlatılması için de üç aydınlatma platformu kurulacağını aktardı.

Kuşçu, Zafer Yolu'nun büyük oranda aydınlatılacağına dikkati çekerek, "Yol boyunca 13 mola noktası oluşturuldu. Bu noktaların aydınlatmaları, temizliği yapılmaktadır. 5 mola noktasında stant oluşturularak, ücretsiz broşür, su, ayran, yiyecekle kaşkol, kalpak dağıtılacaktır" ifadesini kullandı.

Mola noktalarına bilgilendirme panoları, ışıklı panolar, pergola kamelya, piknik masaları ve çöp kovaları konulduğunu dile getiren Kuşçu, şehitliklerin bakımının yapıldığını ve mevsimlik çiçeklerin dikildiğini kaydetti.

Zafer Haftası etkinliklerine katılanlara Büyük Taarruz'u anlatabilmek için kağnı ve demir tekerlekli at arabalarıyla silah sandıkları ve maket topları taşınacağına işaret eden Kuşçu, "25 Ağustos gecesi Zafer yürüyüşü etkinliklerinde giriş takının önünde ışık şelalesi ve volkan gösterisi, uğurlama noktasında ise lazer ve havai fişek gösterisi yapılacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı