Hürrem'den Leh Kralı'na don gömlek!

Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan’ın Leh Kralı’na yazdığı mektup, gönderilen ilginç bir hediyeyi gün yüzüne çıkardı.

Hürrem'den Leh Kralı'na don gömlek!
Hürrem'den Leh Kralı'na don gömlek!
GİRİŞ 23.11.2014 14:00 GÜNCELLEME 23.11.2014 14:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk-Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. yılına özel hazırlanan “Yoldaki Elçi: Osmanlı’dan Günümüze Türk-Leh Ilişkileri” isimli kitabın tanıtımı ve aynı adlı serginin açılışında, Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan’dan Leh Kralı’na yazılan mektup da yer aldı. 

Belgelere göre Kral’dan gelen mektuba cevap yazan Hürrem Sultan, iyi dileklerini iletiyor ve mektupla birlikte hediye gönderiyor.

Mektupta Hürrem, “Bu sevgi yüklü mektup boş gitmesin diye uçkuruyla birlikte iki çift don ve gömlek, altı tane elbezi ve bir tane el yüz makramesi gönderildi. Bohçası ile kabul buyurup bizi hoş göresiniz” diyor. 

KAYNAK: SERKAN AKKOÇ - HABERTÜRK
YORUMLAR 3
  • zeynep 9 yıl önce Şikayet Et
    don dediği pantolon olsa gerek hoksa hürrem gibi uyanık birinin gaf yapacağına ihtimal vermem
    Cevapla
  • sefa 9 yıl önce Şikayet Et
    yok bire don işte... sen günümüze göre düşünme daha ellilerde yakadan bir ton pire atlıyormuş ne pantolonu... bildiğin içten giyilen dondur işte ne var bunda garipsenecek... o zamanda onların donu bildiğini mi sanırsın ama bak hala giyiyoruz ne kadar sağlıklı...
    Cevapla
  • RUHİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel Osmanlı.. Bu olaya ben latife yahut aşağılama gözü ile bakmıyorum Bizim adetlerimiz böyledir ve hala sürergider
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü