Bir Osmanlı geleneği canlanacak

Osmanlı döneminde padişahların tahta çıkma merasimi olan cülus törenleri Eyüp’te yeniden canlanacak.

Bir Osmanlı geleneği canlanacak
Bir Osmanlı geleneği canlanacak
GİRİŞ 17.02.2015 12:10 GÜNCELLEME 17.02.2015 12:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eyüp Belediyesi tarihi ilçede bulunan ve restore edilen “Cülus Yolu”nda, Osmanlı’nın en önemli merasimini gerçekleştirip dünyaya tanıtacak. Cülus törenine Abdülhamid Han’ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da katılacak.

Eyüp Belediyesi, unutulan bir Osmanlı geleneğini yeniden canlandırarak dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor... Osmanlı padişahlarının tahta çıkma merasimi olan ve kılıç kuşanıp ata bindikleri cülus törenleri Eyüp’te düzenlenecek. Proje, Eyüp Sultan Camii’nin arkasında bulunan ve İBB tarafından restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Cülus Yolu’nda yapılacak.

Eyüp Sultan Camii’nin arka tarafında bulunan yol üzerindeki yapıların cepheleri ile taş ve zemin kaplamaları tarihi dokuya uygun olarak yeniden yapıldı. Cülus yolunun sahille birleştiği yere de temsili bir iskele kuruluyor. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, projenin unutulan bir geleneği yeniden dünyaya tanıtmak için hazırlandığını belirterek, “Milletlerarası boyutta kaliteli bir sunum yapmak istiyoruz. Böylece medeniyetimize ait bir ritüeli hem Türkiye ile hem de dünya ile buluşturmuş olacağız” diye konuştu. 

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da projenin oldukça heyecan verici olduğunu söyleyerek, “Bu geleneğin yeniden canlandırılması bizi de mutlu etti. Kılıç kuşanma ve diğer konuların bugüne taşınması bizim için onur verici. İnşallah biz de bu törene katılacağız” dedi.

YORUMLAR 2
  • cesur(!) 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer atların şu fotoğrafta geçtikleri yer culus yolu ise bunun neresi tarihi zemin bildiğimiz beton parke taşı bu. Duvarlarla hiç bir benzerliği yok
    Cevapla
  • Eyyüp 9 yıl önce Şikayet Et
    Simdi bu iyi birseymi kötü bir seymi? Güllelimi aglaylimmi? Ne bis islerle ograsiyoruz? Hep Eyyüp sultanin yaninda padisah kim oluyor ve neyse
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak