Hz. Muhammed(sav) döneminde yazılan Kur'an bulundu

606 ile 652 arasındaki yıllardan kaldığı belirlen Kur'an'ın ilk yazılı nüshasının Berlin'de bulunduğu söyleniyor.

Hz. Muhammed(sav) döneminde yazılan Kur'an bulundu
Hz. Muhammed(sav) döneminde yazılan Kur'an bulundu
GİRİŞ 06.04.2015 12:24 GÜNCELLEME 07.04.2015 12:50
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak'ın haberine göre, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Devlet Kütüphanesi'nde, Peygamber efendimiz döneminde yazıldığı tahmin edilen Kur'an-ı Kerim sayfaları bulundu.

Berlin Devlet Kütüphanesi'nde saklanan ve uzun süreden beri Hz. Muhammed(sav) hayatta iken yazıldığı tahmin edilen nüshaların o döneme ait olduğu bilimsel olarak ispatlandı.

ZÜRİH'TE İNCELENDİ

Zürih'te bir laboratuvarda incelenen, yedi yaprak pergament üzerine yazılmış Kur'an nüshalarının 606 ile 652 arasındaki yıllardan kaldığı belirlendi.

'Maerkische Allgemeine Zeitung' isimli gazetenin haberine göre, Devlet Kütüphanesi basın sözcüsü Jeanette Lamble, nüshaların 'Corpus Coranicusm' isimli geniş boyutlu ve uzun süreli bir araştırma projesi kapsamında, Zürih'teki bir laboratuvarda incelendiğini bildirdi. Bu proje, tüm Avrupa'da bulunan Kur'an-ı Kerim nüshalarını bilimsel olarak inceliyor.

KAHİRE'DE YAŞAYAN BİLİM ADAMINA MİRAS KALDI

Berlin'deki bu Kur'an nüshalarının yaklaşık yüz yıldan beri Devlet Kütüphanesi'nde bulunduğu belirtiliyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de yaşayan bir bilim adamına miras kalan nüshaların, 19. yüzyılın sonları ya da 20. yüzyılın başlarında Almanya'ya getirildiği tahmin ediliyor.

YORUMLAR 26
  • muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    fatihde bir yayın evi kuran mealini kendi isteiği ile değiştirip yazıp binlerce piyasaya sürmüştü. yani bu şekilde değiştirip insanlara kuran yoluyla düşüncelerini empoze edebiliyorlar. okuyanların çoğu zaten arapça bilmiyor bilen de olsa okumasını biliyor yani anlamını bilemiyor. daha ilginci 7yy arapçası ile 12.yy farklı olduğu gibi günümüzde farklı. günümüz arapları kuranı rahatlıkla okur fakat anlam kısmında sanki bizim eski osmanlıdan bir şiir duyunca afalladığımız gibi afallar sözlüğe ihtiyaç duyar ya da dil uzmanı olmaya
    Cevapla
  • osmanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    bir diğeri londrada,biri moskovada diğeri istanbulda aslında hepsi osmanlılardan kalma ecdada ne kadar şükretsek azdır...endülüste olanlar topyekün yakıldı...malesef
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey Avrupa kütüphanede saklayacağına , Kur'anı incele ve İSLAM'a koş.Başka çaren yok.Yoksa ihtiyarlıktan biteceksin bir gün.
    Cevapla
  • Ertuğrul DEMİRER 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne demnek 606 ile 652 aras, islamiyet 610 yılında tebliğ edilmeye başlandı 610'dan önce ki söylemlerde kasıt aramak gerek.
    Cevapla
  • Ayse 9 yıl önce Şikayet Et
    bi bakmak lazim o kuranla bizim simdi ki kuranlar arasinda bi degisiklik olmusmu diye
    Cevapla
  • Hür General 9 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an'dan şüphen mi var? Allâh, Kur'ân-ı koruyacağını bildirmiştir. Kimse O'nu değiştiremez. Sen kalbini bi yokla, imanını tazele.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki