"Atatürk için hemen otopsi yapılsın"

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu Atatürk'ün zehirlendiğinin çok konuşulduğunu fakat belgesizlikten dolayı ispatlanamadığını söyledi.

"Atatürk için hemen otopsi yapılsın"
"Atatürk için hemen otopsi yapılsın"
GİRİŞ 07.04.2015 12:42 GÜNCELLEME 07.04.2015 12:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak'ın Atatürk'ün zehirlenerek öldüğüne ilişkin belgeleri yayınlaması gündeme bomba gibi düştü. Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu bu iddianın öteden beri konuşulduğunu fakat belgesizlikten dolayı ispatlanamadığını söyledi. Bahadıroğlu “Zehirlenerek öldürüldüğü ihtimali yüksek. Çünkü yabancı doktorlar Atatürk'ü tedavi etti" dedi. O dönem Atatürk ve İsmet İnönü'nün aralarının bozuk olduğunu hatırlatan Bahadıroğlu “Öldürme talimatı verdiği de konuşuluyordu" diye konuştu.

KUŞKU UYANDIRIYOR

Yavuz Bahadıroğlu “Devlet büyüklerinde bu tarz suikastlara rastlanıyor. Yapılacak tek şey otopsidir. Sirozu tedavi eden başka ilaçlar da vardı. Kullanılmadı. Sadece karnındaki su alınarak tedavi edilmeye çalışıldı. Bu da kuşku vericidir. Tarihle yüzleşmek zorundayız. Tarihçilerin işini gazeteler üstleniyor. Arşivler açılmalı. Devlet vatandaşından daha ne kadar bir şeyleri saklayacak" ifadelerini kullandı.

BELGELER BENİ ŞAŞIRTMADI

Mehmet Fatih Can Tarihçi -Yazar Mehmet Fatih Can, Atatürk'ün İnönü'den ciddi şekilde şüphelendiğini belirtti. Can, "İnönü ve Mustafa Kemal'in arası, özellikle Mustafa Kemal'in ölümünden önceki son 10 yıl içerisinde ciddi şekilde bozuk olduğunu biliyoruz. Belgeler beni şaşırtmadı. Ölmeden önceki 5-6 yılda ciddi şüpheleri var. Hatta kendisi Çakmak Paşa'yı Köşk'e çağırıp, ordunun sadık olup olmadığını sormuştur. Zaten İnönü'yü bahane ile görevden uzaklaştırması da ondan duymuş olduğu derin kuşkulardır. Mason localarının kapatılması da çok önemli. Masonlar intikamcıdır bunu biliyoruz. İnönü, entrika gibidir, sinsi bir tip. Bu, başka defterleri de açacaktır" diye konuştu.

ATATÜRK'Ü SON GÜNLERDE ZİYARET ETMEYEN TEK KİŞİ İNÖNÜ
 

MÜCAHİT PEHLİVAN Türkiye'nin geçmişinde karanlık odakların olduğunu vurgulayan Bülent Ecevit'in Doktoru Mücahit Pehlivan, “Bu odakların aydınlanmasını istiyorum" dedi. Atatürk'ün 'son nöbet defterine' ulaştığını belirten Pehlivan, “Ölmeden önceki 60 günü. Tıbbi olarak ne verildi, hangi tetkikler yapıldı, kimler ziyaret etti bunlar yer alıyor. Sevenleri geliyor. İnönü 60 gün ziyaretine gitmiyor. Neden? Cevabını bilmek istiyorum. 11 Kasım'da İnönü Cumhurbaşkanı oluyor. Mustafa Kemal'in cenazesini kaldıramıyoruz. Bir Anıtkabir yapılıp taşınamıyor yıllarca müzede kalıyor. Bu mu dostluk, arkadaşlık“ diye konuştu. Atatürk'ün zehirlenip zehirlenmediğinin test yapılarak öğrenilecebileceğini belirten Pehlivan, "Benim dönemimde bunun yapıldığı yer İngiltere'ydi. Mısır'da firavunların ölüm nedeni açıklanıyor. İncelenecek parçaları İngiltere'ye gönderiliyor. İleri teknoloji orada var. Bu durumda böyle bir karanlık dönemden Atatürk'ten bir parça örneği alınıp İngiltere'ye gönderilirse gelecek sonuçtan nasıl emin olabiliriz bu konuda şüphelerim olur. Kendi yerli teknolojimiz, yerli aletlerimiz ile yapılırsa daha güvenli olur " şeklinde konuştu.

KİN VE NEFRET DUYUYORDU


İsmali Akbal: Tarihçi yazar İsmail Akbal, o dönemde Atatürk ile İsmet İnönü arasında büyük kin ve düşmanlık olduğunu belirterek, “Atatürk öldükten sonra İnönü'nün onun siyasi yasak koyduğu kişileri geri çağırması ve kendini ''Milli Şef'' ilan etmesi ikili arasındaki düşmanlığın boyutunu gözler önüne seriyor'' dedi. Akbal, ''O yıllarda ikilinin arası çok bozuktu. Atatürk'ün o dönemde ''Gelirse gebertirim onu'' diye sözleri de var. O dönemde Celal Bayar Atatürk'ün etrafında halka örmüş. Bu halkayı aşmak kolay değildi'' diye konuştu. Akbal, İnönü'nün Atatürk'e duyduğu kin ve nefretin paraların üzerinden resmini kaldırmaya kadar ilerlediğini söyledi.

Kaynak: Yeni Şafak

YORUMLAR 4
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk ün cenaze namazını kıldırmayan insan da ismet inönüdür . sevmiyordu ve kıskanıyordu Atamızı . yapmış olabilir adam haklı ama şu iktidarda kimse otopsi yapmaz çünkü iktidar sevmiyor Atatürk ü . 78 milyon insandan 52 milyonu oy kullanıyor ve Atatürk ü seven 10 milyon insan yoktur bile
    Cevapla
  • Tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine.
    Cevapla
  • kotan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle nefret ettiği bir adamdı.
    Cevapla
  • ata 9 yıl önce Şikayet Et
    20 yıllı özal 6 yıllık yazıcıoğlu cinayetini çözemeyenler bunu mu çözecek. güldürmeyin adamı..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı