Çökme var diye gittiler bakın ne buldular

Define avcılarının kazdığı yerden 2 bin yıllık anıt mezar çıktı.

GİRİŞ 31.03.2016 18:32 GÜNCELLEME 31.03.2016 22:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kütahya’da baraka evin içinden 3 metrelik tünel kazarak boş arsada define arayanların kaçak kazı yaptığı yerde, Roma Dönemi’ne ait olduğu belirtilen 2 bin yıllık anıt mezar odası bulundu.

Alipaşa Mahallesi Botatbey Sokak’ta ön tarafı boş arsa olan baraka şeklindeki ev içerisinden define aramak için 2 metre genişliğinde 3 metre uzunluğunda tünel kazıldı. Çıkan toprağı kulübe içerisinde saklayan şüphelilerin kazdığı tünelde yer yer çökmeler oluştu.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kazı yapıldığı bilgisini aldıktan sonra bahse konu adresi gözetim altına aldı. Ekipler baraka evde oturan Muzaffer Kınteş (67), oğlu Muhammet Kınteş (25) ile arkadaşları Mehmet Ali Günay (49) ve Okan Açıkgöz’ü (39) gözaltına aldı, olaya karışan 2 kişiyi de yakalamak için çalışma başlattı. Gözaltına altına 4 şüpheli Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan serbest bırakıldı.

Müze müdürlüğü ekipleri de kazı yapılan bölgede araştırma yaptı. Boş arsada iş makineleriyle yapılan çalışmalarda Roma döneminde bir idareciye ait olduğu sanılan 2 bin yıllık anıt mezar odası ortaya çıkarıldı. Müze Müdürlüğü yetkilileri tarihi mezarla ilgili arkeolojik kazı çalışmalarına başlanıldığı belirtti.

YORUMLAR 5
  • TÜRK VATANDAŞI 8 yıl önce Şikayet Et
    defineciler dikkat kazdığınız yerden unutulan bir bomba yada mayın çıkabilir.
    Cevapla
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu defineciler de olmasa şu boşuna okuyan arkeologlar var ya bir halt etmez.
    Cevapla
  • fth23 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar deifneyi bulmuşlar,helal olsun.devletin adamlara ödül vermesi gerekbence
    Cevapla
  • Define 8 yıl önce Şikayet Et
    Her define avcisinin altin ya da mucevher aradigini mi zannediyorsunuz. Tarihi degeri olan esya ve mezarlardan cok daha fazla para kazaniyorlar.
    Cevapla
  • Basri 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamları ödüllendirmek gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular