2. Türk - Moğol çalıştayı İstanbul'da

İstanbul Üniversitesi, Moğol Devlet Üniversitesi ile birlikte 16-17 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul'da “II. Türk-Moğol Tarih Çalıştayı: Türk-Moğol Tarihçiliğinin Sorunları" başlıklı bir toplantı düzenliyor.

2. Türk - Moğol çalıştayı İstanbul'da
2. Türk - Moğol çalıştayı İstanbul'da
GİRİŞ 16.05.2018 12:29 GÜNCELLEME 16.05.2018 12:29

İstanbul Üniversitesi, Moğol Devlet Üniversitesi ile birlikte 16-17 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul'da “II. Türk-Moğol Tarih Çalıştayı: Türk-Moğol Tarihçiliğinin Sorunları" başlıklı bir toplantı düzenliyor. Birincisi Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da yapılan bu toplantının amacı, alanında uzman Türk ve Moğol tarihçilerin bir masa etrafında bilgi paylaşımı, fikir alışverişinde bulunması ve iki tarafın ortak geçmişine dair tarih yazımında karşılaşılan sorunların ortaya konulmasıdır.

Türk ve Moğol hükümetleri tarafından desteklenen ve ikili ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı bu toplantının açılışı, Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan tarafından yapılacaktır. Moğolistan'dan 10, Türkiye'den 20 akademisyenin katılacağı bu uluslararası toplantı TİKA tarafından desteklenmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı