Tekirdağ

"Çorlu Kobileri Dış Ticarete Hazır" projesi

12:10 28 Ağustos 2015
"Çorlu Kobileri Dış Ticarete Hazır" projesi

 Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Enis Sülün, oda olarak hazırladıkları 'Çorlu Kobileri Dış Ticarete Hazır' isimli proje başvurusunun Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından onaylandığını söyledi. 

Sülün, yaptığı açıklamada, teknoloji geliştirme, ticaret ve ticaret yaparken ileri teknolojiden yararlanarak yeni alanlar ve ürünler yaratma yarışının her geçen gün daha ileri bir boyuta ulaştığını belirtti.

Türk ekonomisinin, dış pazarlarda hatırı sayılır boyutta bir yer edinmekle birlikte hedeflenen noktaya ulaşamadığını dile getiren Sülün, ''Gelişmiş ülkelerle yaptığımız ticari mukayeselerde bizden daha az nüfusa, yüz ölçüme ve ham maddeye, daha kötü doğal şartlara sahip bir çok ülkenin bizim önümüzde yer alması, doğrusu dış ticaret yolunda bir hayli yol almamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Şayet, küresel rekabet ortamı içerisinde KOBİ’lerimizi hedeflediğimiz yere ulaştırmak istiyorsak yapacağımız şeylerin en başında daha çok çalışmak gelmektedir'' dedi.

Bölgenin imkan ve yatırımlara uygun olmasına rağmen mevcut dış ticaret potansiyelinin belirsizliğinin hem bölgesel hem de firmalar bazında sorun oluşturduğunu ifade eden ve hedeflenen noktaya ulaşılamadığını kaydeden Sülün, hazırladıkları projeyle birlikte bölgeye yatırım ve ihracat yapmak isteyenlere sağlıklı karar alacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Hazırladığımız projemiz her anlamda ekonomiye ve yatırıma katkıda bulunacak. KOSGEB tarafından onaylanan projemizi kısa süre sonra hayata geçireceğiz. Buna müteakip çıkan veriler sonucunda dış ticaret konusunda sorunlar yaşayan ve dış ticaret yapmak isteyen firmalara yıl içerisinde 4 defa ücretsiz geniş kapsamlı dış ticaret eğitimleri verilmesini de planlıyoruz. Bu eğitimlere ek olarak basımı ve tüm üyelere dağıtımı yapılacak rehber niteliğinde broşürler ile dış ticaret konusunda yönlendirici bilgiler de aktarılacak."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.