Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

15:37 28 Ağustos 2015
Tekirdağ'dan kısa kısa

Süleymanpaşa'da "Plastik Sanatlar Çalıştayı" sona erdi

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ikincisini düzenlediği "Plastik Sanatlar Çalıştayı" düzenlenen sergi ile sona erdi.

Toplam 24 sanatçının katıldığı çalıştayda ortaya çıkan sanat eserleri Süleymanpaşa Belediyesi tarihi binada sergilendi. 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, açılışta yaptığı konuşmada, Plastik Sanatlar Çalıştayı'nın her yıl daha geniş kapsamlı yapılacağını belirterek, Süleymapaşa Belediyesinin 1,5 yıllık bir belediye olmasına rağmen 50'den fazla resmin bulunduğu bir koleksiyona sahip olduğunu söyledi ve sanatçılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından davetliler resim sergisini dolaşarak sanat eserlerinin sahiplerinden resimler hakkında bilgi aldı.

Sergi açılışına, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

 

- "Torbanı değiştir geleceğini değiştir" projesi

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nin "Torbanı değiştir geleceğini değiştir" projesi kapsamında perşembe pazarında açılan stantta vatandaşlara bilgi verildi ve bez torba ile file dağıtımı yapıldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı yazılı açıklamada, “Torbanı değiştir geleceğini değiştir” projesi kapsamında 15 Eylül itibari ile Süleymanpaşa ilçesinde naylon poşet kullanımının yasaklanacağını ve Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerinin pazar yerinde kurulan stanttan bu konuda vatandaşlara bilgi verdiğini belirtti.

Proje ile çevre kirliğinin önüne geçilirken öte yandan ev kadınlarına da gelir sağlanacağına değinen Eşkinat, "Kadınlarımız file örüyor. Biz o fileleri satın alma garantisi ile ördürüyoruz. Kadınlarımız çalışacak ve bize satacak. Biz de bu fileleri ücretsiz olarak vatandaşlarımıza takdim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

- Tekirdağlı hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

 

Tekirdağlı hacı adaylarının toplanarak yola çıktığı noktada uğurlama töreni düzenlendi.

Tekirdağ Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hacı adaylarını tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

"Sizler duygu seli içerisinde en kutsal yolculuğunuzu yapmak üzere toplandınız. Allah kısmet ederse akşam saatlerinde herkesin gitmek istediği kutsal topraklara ayak basmış olacaksınız. Sevgili Peygamberimize yeşil kubbenin altında hepimizin dualarını iletin. Allah bu görevi herkese nasip etsin, çok güzel bir duygu. Hayırlısıyla gidip gelmeniz temennisiyle tüm hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

Hacı adayları, okunan dualar ve ilahiler eşliğinde, aileleri, Tekirdağ Müftülüğü görevlileri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.