Tekirdağ

Tekirdağ'da, sezonun ilk avı balıkçıların yüzünü güldürdü

09:26 01 Eylül 2015
Tekirdağ'da, sezonun ilk avı balıkçıların yüzünü güldürdü

Av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, sezonun ilk gecesinde ağlarına vuran bol miktardaki palamut, sardalya ve istavrit ile kıyıya döndü

 Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından gece saatlerinde denize açılan Tekirdağlı balıkçılar, ilk avlarında kıyıya bol miktarda palamut, sardalya ve istavrit ile döndü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince Kumbağ Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen av sezonu açılış töreninin ardından gece 00.00'da gırgır tekneleriyle Marmara Denizi'ne açılan balıkçılar, sabahın ilk ışıklarına kadar avlandı.

Kıyıya bol miktarda palamut, sardalya ve istavrit ile dönen balıkçılar, teknelerinde kasalara yerleştirdikleri balıkları kendi imkanları ya da aracılar eşliğinde satılmak üzere Tekirdağ Balık Hali'ne götürdü.

Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni sezona umutlu başladıklarını ve sezonun ilk avının da bereketli geçtiğini belirterek, "İlk akşama rağmen bereketli gözüküyor deniz. İstavritimiz de var. En korktuğumuz şey istavrit balığının olmamasıydı ama istavrit balığımız da var. Sardalya var ve palamutta da ilk seftemizi yaptık. Şans bize güldü bu akşam palamuttan dolayı. Sezon bereketli gözüküyor. inşallah bundan sonra daha bereketli geçer" dedi.

Şeremet, balığın bol olması durumunda fiyatların düşeceğini kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.