Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

10:26 02 Eylül 2015
Tekirdağ'dan kısa kısa

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin çalışmaları

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel hafriyat çalışmalarının başladığı bildirildi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı açıklamada, yaklaşık olarak 50 yıldır ilçe merkezinde bulunan hizmet binasından çıkarak, yapılacak olan yeni hizmet binasına geçeceklerini söyledi. 

Yapılan projelendirme sonrası yeni binanın inşa edileceği temelin hafriyat çalışmalarının başladığını belirten Uyan, "Mevcut hizmet binamızın yetersiz kalmasından dolayı yeni hizmet binası projelendirildi. Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binasının yapımında, Marmaraereğlisi'nin günden güne büyüyen ve gelişen yüzünü yansıtabilmesi gelişen ve değişen hizmetleri de karşılayabilmesi hedeflenmekte" dedi. 

Yeni hizmet binasında 100 metrekarelik bir başkan odası olduğunu ifade eden Uyan, 130 metrekare meclis toplantı salonu, 60 metrekare encümen toplantı salonu, 110 metrekare çok amaçlı toplantı salonu ve günün gereksinimlerine uygun alanların da bulunduğunu kaydetti. 

 

- Hz.Ebulfazl Abbas Cami Kuran kursu öğrencilerinden Marmaraereğlisi Belediyesi'ne ziyaret

 

Hz.Ebulfazl Abbas Cami Kuran kursu öğrencileri ve aileleri, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı makamında ziyaret etti.

Öğrencilerle ve aileleri ile bir süre görüşen Uyan, ziyaretten memnun olduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde kurs öğrencilerimiz ve velileri bize gelerek Çanakkale'deki şehitlikleri ziyaret etmek istediklerini söyledi. Bizde, kendilerine araç desteği verdik. belediye olarak kanunlar çerçevesinde her türlü imkanı kullanarak halkın yanında oluyoruz" dedi.

Öğrenciler ve aileleri de Uyan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

- Kapaklı'da asfaltlama çalışmaları

 

Kapaklı ilçesinde yol yapım ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, yaz aylarına çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, ihtiyaç duyulan bölgelerde asfaltlama ve yol yapım çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

İhtiyaç sırasına göre bütün ilçe genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Mandalı, "İlçe genelinde bütün bölgelerimizde görevli ekiplerimiz bir takım incelemelerde bulunuyor. Bu incelemeler sonucu, gerekli çalışmalar yine hangi birime havale edildiyse o birim tarafından yapılıyor" dedi.

Mandalı öte yandan, kış aylarına girilmeden yapılan asfaltlama çalışmalarının büyük ölçüde bitirileceğini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.