Tekirdağ

Genel seçime doğru

13:10 04 Eylül 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, "MHP ve CHP Genel Başkanları hem AK Parti ile koalisyon kurmaya yanaşmadılar, hem de kendi aralarında anlaşamadılar" dedi.

Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir dönemin, yeni bir kararın ve yeni bir seçimin arefesinde olduklarını söyledi.

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde 276 milletvekilini aşamadığı için hükümeti kuramadıklarını ifade eden Akçay, "CHP ve MHP ile koalisyon kurmak için uzattığımız eller havada kaldı. MHP ve CHP Genel başkanları hem AK Parti ile koalisyon kurmaya yanaşmadılar, hem de kendi aralarında anlaşamadılar. Hatta kavga ettiler. Bu anlaşılır bir durum değil" diye konuştu.

Koalisyon sürecinde muhalefet partilerinin siyasi kararlarını eleştiren Akçay, şunları kaydetti:

"CHP tek başına iktidara gelse bile Türkiye'yi nasıl yönetecek? Her şeye hayır diyen MHP iktidara gelse meclisi bile doğru dürüst çalıştıramaz. Çünkü ülke yönetmek, ciddiyet, özveri, fedakarlık ve gayret ister. Son iki ayda maalesef CHP ve MHP bu konuda çok kötü bir sınav verdi. Bu iki partiye oy vermiş insanlarımızın kendi partilerinden dertlenmelerini, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den şikayetçi olmalarını normal karşılıyorum. Öyle anlaşılıyor ki bu partiler iktidara gelseydi değil mazotu ucuzlatmak muhtemelen mazotu karneye bağlardı. Biz, AK Parti olarak emrinizdeyiz hatamızı siz söyleyeceksiniz biz o hatamızı düzelteceğiz. Hep birlikte ülkemizi yöneteceğiz. Güven, huzur ve istikrar bizimle olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.