Tekirdağ

Engellilere yönelik "Aşmak İçin Hareket Projesi"

17:28 04 Eylül 2015
Engellilere yönelik "Aşmak İçin Hareket Projesi"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, ''Beyazay Derneği, engelli engelsiz herkesin bir arada yaşaması, engellilerin potansiyellerinin eğitimle açığa çıkartılarak topluma kazandırılması ve toplumla uyum içerisinde yaşayabilmeleri için çalışmalar yürütüyor'' dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından ilçedeki bir spor salonunda "Aşmak İçin Hareket Projesi" tanıtım etkinliği düzenlendi.

Ayva, ilçedeki bir spor kompleksinde düzenlenen tören öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada,  engelli insanların topluma kazandırılması için yurt içinde ve dışında çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Beyazay Derneği'nin Türkiye'de 72, yurt dışında 5 şubesinin olduğunu bildiren Ayva, dernek olarak bir çok çalışma ve proje içerisinde ulusal çapta kampanyalar yürüttüklerini anlattı.

Engellilerin eğitimlerini çok önemli ve özellikle de gelişimi anlamında topluma katkı yapabilmeleri noktasında eğitimin kesinlikle olmazsa olmaz olduğunu düşündüğünü kaydeden Ayva, "Beyazay Derneği, engelli engelsiz herkesin bir arada yaşaması, engellilerin potansiyellerinin eğitimle açığa çıkartılarak topluma kazandırılması ve toplumla uyum içerisinde yaşayabilmeleri için çalışmalar yürütüyor'' dedi. 

Derneğin son olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından da desteklenen 'Aşmak İçin Hareket' isminde bir kampanya başlattığını bildiren Ayva, kampanya kapsamında futbol, masa tenisi, basketbol ve resim kurslarının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu tür projelerin çok gerekli olduğunu, engellerin hep beraber aşılacağını dile getiren Ayva, "Önyargıların aşılması gerekiyor, insanın kendi alışkanlıklarından vazgeçmesi ve onları aşması gerekiyor. Bir çok prosedürel ve fiziksel engellerin aşılması gerekiyor. Onun için biz, engelli ve engelsizin bir araya gelmesi, birbirlerini tanıyabilmesi ve bunun da bir faydalı etkinlik vesilesiyle yapılabilmesi için 'Aşmak İçin Hareket' kampanyasını organize ettik''  dedi.

Kampanya kapsamında Çerkezköy'de düzenlenen tanıtım törenine katıldıklarını ifade eden Ayva, burada Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve İlçe Kaymakamı Metin Kubilay tarafından kampanyalarına destek verildiğini ve bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından tören kapsamında Vali Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Kubilay,  Ayva ve protokol üyeleri ile engelli çocuklardan oluşturulan karma takımlar halı sahada futbol müsabakası yaptı. 

Her iki takımda da engelli çocukların yer aldığı müsabaka 1-1 berabere bitti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.