Tekirdağ

Dünya İlk Yardım Günü

16:57 11 Eylül 2015
Dünya İlk Yardım Günü

Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dodurka, mesajında, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl 189 ülkede çeşitli etkinliklerle 13 Eylül'de kutlanan Dünya İlk Yardım Günü'nün bu yılki temasının, "İlk Yardım ve Yaşlanan Toplum" olarak belirlendiğini belirtti.

Dünyada her 5 saniyede 1 kişi, yaralanma sonucu yaşamını yitirdiğini, herkesin her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyabileceğini bildiren Dodurka, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle toplumdaki yaşlanan kişiler düşmelere bağlı olarak meydana gelen yaralanma sonucu yaşamlarını kaybetmektedirler. Yaralanmaya bağlı ölümlerin yüzde 40’ını düşmeler oluşturmaktadır. Toplumlardaki yaşlı nüfus düşmelere bağlı ortaya çıkan sağlık sorunlarının yanı sıra bulaşıcı olmayan hastalıklara karşı ve hava durumuyla ilgili meydana gelen hastalıklara karşı savunmasız kesimi oluşturmaktadır. Böyle durumlarda erken uyarı belirtileri ve önleyici bakım, yaşam ile ölüm arasındaki çizgide yaşlıların hayatını sürdürebilmesi için büyük önem taşımaktadır. Böylesi acil durumlarda ne yapabileceğimizi ne kadar bildiğimizi değerlendirmek gerekmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.