Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

11:28 18 Eylül 2015
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu kurbanlık pazarında satışlar başladı

 Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ilçeye kurulan kurbanlık pazarında canlı hayvan satışlarının başladığını bildirdi.

Hıdırağa Mahallesi'ndeki belediye mezbahası yanında kurulan kurbanlık hayvan satış pazarında incelemelerde bulunan Baysan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlık büyükbaş hayvan satışlarının başladığını belirterek, koyun, keçi gibi küçük baş kurbanlık hayvanların satışlarının ise önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti. 

Kurbanlık hayvan satış yerlerinin hijyen, insan ve çevre sağlığı, güvenlik ile hayvan refahı gibi unsurların gözetilerek düzenlendiğini belirten Baysan, "Kurbanlık satış pazarımızda 24 adet çadırda 500 civarında büyükbaş, 64 adet çadırda 3 bin civarında küçükbaş hayvan kapasitesi planladık. Burada vatandaşlarımız kurbanlıklarını en güvenilir şekilde alabilir" dedi.

Çorlu Belediyesi canlı hayvan pazarında veterinerlik hizmeti, aydınlatma ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak sağlanmasının yanı sıra, hayvanların bulunduğu ortamların kapsamlı bir şekilde dezenfekte edildiğine ve halk sağlığı için tehdit arz eden hususlara karşı her türlü tedbirleri aldıklarını ifade eden Baysan, şunları kaydetti:

"Kurbanlık hayvanların satış işlemlerinde vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hayvanlardaki hastalık riskine karşı kontrolsüz ve kaçak satılan kurbanlık hayvanları kesinlikle almamaları, hayvanların pasaport bilgilerini incelemeleri ve damızlık değeri yüksek hayvanları da tercih etmemeleri hususunda gerekli hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Ayrıca Çorlu'da kurban kesim yerleri Çorlu Belediyesi Mezbahası, perşembe pazarı mevkisi ve Selimiye cami olarak belirlenmiştir."

 

- "Hareketlilik Haftası Bisiklet Turu Etkinliği"

 

Çorlu'da, "Hareketlilik Haftası Bisiklet Turu Etkinliği" düzenlenecek.

Çorlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 20 Eylül'de "Hareketlilik Haftası Bisiklet Turu Etkinliği" düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, Cumhuriyet Meydanı'ndan hareketle Omurtak Caddesi, Tekirdağ Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı ve İstanbul Yolu güzergahında gerçekleştirilecek olan bisiklet turu etkinliğinin, Gölbaşı Parkı'nda son bulacağı da yapılan açıklamada belirtildi.

Yapılacak etkinlik ile çevre kirliliği, karbon salınımı ve gürültüyü azaltmak, trafiği kent merkezinde hafifletmek, park problemini azaltmak ve kısa ve orta mesafe ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için bisiklet kullanımını arttırmak, halkı toplu ulaşım alternatiflerine teşvik etmek gibi konulara dikkat çekmenin hedeflendiği kaydedildi.  

 

- Çorlu Belediye kurban bağışlarını bekliyor

 

Çorlu Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayırsever vatandaşların bağışlarını bekliyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde hizmet veren aşevinin, yaklaşan kurban bayramı öncesinde hayırsever vatandaşların Kurban bağışlarını kabul edeceklerini söyledi.

Kurban Bayramında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere hayırsever vatandaşlar tarafından yapılacak kurban bağışlarını kabul edeceklerini ifade eden Baysan, "Yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek temin eden Çorlu Belediyesi Aşevi, büyük bir sosyal yardım merkezi haline gelerek önemli işlevi yerine getirdi. Bunun yanında, bayramda kurban kesecek olan hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarını da ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak üzere bekliyoruz" dedi. 

Baysan, bağış yapmak isteyen vatandaşların kurbanlarını makbuz karşılığında bayram süresince mezbahada görev yapacak aşevi yetkililerine teslim edebileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.