Tekirdağ

Öziplik-iş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Çakır:

16:52 22 Eylül 2015
Öziplik-iş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Çakır:

"Tekstil sektöründe Çin malı ürünler yerli üreticinin rekabet imkanını yok ediyor"

Öziplik-İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakır, "Tekstil sektöründe Çin malı ürünler yerli üreticinin rekabet imkanını yok ediyor" dedi. 

Çakır, AA muhabirine açıklamasında bölgede 4 fabrikada örgütlü olduklarını ve 3 bin civarında üyelerinin bulunduğunu belirterek, Çorlu'da geçtiğimiz günlerde göreve geldiklerinin ardından bir takım resmi ziyaretlerde bulunduklarını ve bölgede örgütlenme çalışmaları yürüttüklerini söyledi. 

Tekstil işçisinin başlıca sorunların olduğunu ve bu sorunların başında da yetersiz ücretlerin bulunduğunu ifade eden Çakır, "Ülkemizdeki tekstil işçisinin sorunlarının başında yetersiz ücretler var. Bence, tekstil işçileri metal işçilerinden daha ağır koşullarda çalışıyor ancak aldıkları ücret onların yarısı kadar" diye konuştu. 

Türkiye'de üretilen tekstil ürünlerinin dünya pazarındaki ürünler arasında fark edildiğini ve kaliteli ürünler olduğunu belirten Çakır, Çin malı tekstil ürünlerinin kendi pazarlarını çok kaliteli olmayan ürünlerle bozduğunu söyledi.

Çakır, Çin'deki düşük işçi ve enerji maliyetleri ile üretilen tekstil ürünlerinin piyasada çok düşük fiyatlarla satışa sunularak alıcı bulduğunu ifade ederek, ''Tekstil sektöründe Çin malı ürünler yerli üreticinin rekabet etme imkanını yok ediyor. Eskiden müşteriye istediği fiyatı veren tekstil iş verenleri, şimdi müşterinin istediği fiyata inmek zorunda kalıyor'' şeklinde konuştu.

Çakır, kendi sektörlerinde çok fazla kayıt dışı istihdamın olmadığını belirterek, Suriye'den gelen mültecilerin ülke genelinde bazı tekstil firmalarında çok düşük ücretler verilerek çalıştırıldığını öne sürdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.