Tekirdağ

"Aromalı sütler de sade süt kadar yararlı"

14:16 01 Ekim 2015
"Aromalı sütler de sade süt kadar yararlı"

 Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sade süt içmek istemeyen çocuklara aromalarla tatlandırılmış süt içirilebileceğini belirterek, aromalı sütlerin de sade süt kadar yararlı olduğunu belirtti. 

İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, süt içmek istemeyen çocukların hem kemik hem de zeka gelişiminin yavaşladığını belirterek, büyüme için gerekli olan kalsiyum ve diğer minerallerin aromalı sütlerle de alınabileceğini kaydetti.

Çocukların yoğun şekilde sıvı ve enerji kaybettiklerini ifade eden İnanç, "Sade süt içmek istemeyen çocuklar için en önemli alternatif çeşitli aromalarla tatlandırılmış sütlerdir. Aromalı sütler sayesinde çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırılabilir. Kaybedilen enerji ve sıvının yeniden kazanılmasında süt önemli bir rol oynar. Sade süt içmek istemeyen çocuklara aromalarla tatlandırılmış süt içirilebilir. Aromalı sütler de sade süt kadar yararlıdır." ifadelerini kullandı.

İnanç,  çocukların güne mutlaka içinde süt olan bir kahvaltıyla başlaması gerektiğini belirterek, beslenme çantalarında bulundurabilecekleri bir kutu sütü gün içinde tüketerek, problem çözme becerileri, öğrenme, anlama ve anımsama yeteneklerini yükseltebileceklerini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.