Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

15:32 05 Ekim 2015
Tekirdağ'dan kısa kısa

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı eleme sınavı yapıldı

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı kurslarına katılacak adayların eleme sınavı yapıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen eleme sınavına 269 kişinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, jüri üyelerinin sınava girenlerin puanlamasını değerlendirdiği sonuçların ise 6 Ekim'de açıklanacağı kaydedildi.

10-11 Ekim tarihlerinde kesin kabul sınavlarının yapılmasının ardından, Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı'nın, 17 Ekim Pazartesi günü eğitim, öğretime başlacağı ifade edildi.

 

- Süleymanpaşa Basın İrtibat Bürosu yenilendi

 

Tekirdağ Büyükşehri Belediyesi tarafından, Süleymanpaşa'daki gazetecilere tahsis edilen basın irtibat bürosu yenilendi.

Tuğlalı Park'a yerleştirilen büronun açılışını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı.

Albayrak, açılışta yaptığı konuşmada, gazetecilerin belediye hizmetlerini ve kendisini eleştirmesinden rahatsız olmadığını ancak eleştirilerin hakaret boyutuna ulaştığı haberlerden rahatsız olduğunu vurguladı.

Gazeteciler ile belediyenin birlikte hizmet etmesi gerektiğini söyleyen Albayrak,  "Bu büro ihtiyaç olan bir büroydu, tüm basın mensuplarına hayırlı olsun. Basın mensuplarına bir müjdem daha var, yeni belediye binamız yapıldığında basın mensuplarına daha rahat çalışabilmeleri için geniş bir yer vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Açılışa, Tekirdağlı gazetecilerin yanı sıra, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Poyraz da katıldı.

 

- İller Bankası'ndan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret.

 

İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel ile beraber Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Albayrak ile bir süre görüşen Dedeoğlu, Albayrak'tan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi aldı ve Tekirdağ'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek Albayrak'a çalışmalarında başarılar diledi.

Albayrak da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dedeoğlu'na teşekkür etti.

Ziyarette,  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa da hazır bulundu.

 

- Afet Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortak hizmet projesi kapsamında "Tekirdağ'ın Afet Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı" toplantısı yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda, yapılan çalışma ve değerlendirmeler sonucunda 11 ilçeye ait tehlike analiz haritaları oluşturulmaya başlandığı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu haritaların deprem gibi doğal afet ve acil durumlarda kılavuz olarak kullanılacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.