Tekirdağ

Genel seçime doğru

19:27 06 Ekim 2015
Genel seçime doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "400 milletvekilinde diretmeseler, hükümet kurulsa idi, ne ekonomide kaybımız olacaktı, ne dolar bu kadar çıkacaktı, ne de iş adamlarımız batma noktasına gelecekti" dedi.

Öztrak, seçim çalışmaları kapsamında Malkara ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Malkara Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaretinde konuşan Öztrak, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamamasının nedeninin AK Parti olduğunu iddia etti.

Seçimlerin ardından hükümet kurulmaması nedeniyle Türkiye'de birçok sıkıntı yaşandığını savunan Öztrak, "400 milletvekilinde diretmeseler, hükümet kurulsa idi, ne ekonomide kaybımız olacaktı, ne dolar bu kadar çıkacaktı, ne de iş adamlarımız batma noktasına gelecekti. Valilere 'dur' demişler, askere, güvenlik güçlerine operasyon izni vermemişler, ondan sonra da deniliyor ki, 'Esad bizi aldattı, cemaat bizi aldattı, PKK bizi aldattı.' Bu kadar çok aldanan bir iktidarın, partinin bu ülkede iktidar olmaması lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ve iyi yönetilmesi gerektiğini dile getiren Öztrak, koalisyon görüşmelerinde "Bir daha seçime gidersek hem ekonomi baş aşağı gidecek, hem de sosyal barış ortadan kalkacak" dediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Sonuç ortada, 44 milyar dolar kur farkı zararı, 20 milyar dolar borsadaki şirketlerin düşüşü, 1,5 milyar dolar seçimin gerçek maliyeti. Daha sonra 'emekliye 1 lira bile veremeyiz' dediler. Seçim beyannameleri açıklandı. Bizler masada kendilerine neler yapılması gerektiğini anlattık. Bizim anlattıklarımızdan biraz aşırmışlar, biraz da kendileri eklemişler, bizim vaatlerimize yakın bir şeyleri ortaya çıkarmışlar. Hani asgari ücrete zam yapamıyordunuz? Hani çiftçiye veremiyordunuz? Hani emekliye para yoktu? Ne oldu da birden bire vermeye başladınız?"

Daha sonra Malkara Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Türk Kadınlar Birliği, Çiftçi Malları Koruma Derneği, Damızlık Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret eden Öztrak, bir hafta önceki yağışlarda zarar gören Gönence Mahallesi ve Malkara-Hasköy yolunda da incelemelerde bulundu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.