Tekirdağ

Kaybolan babasını canlı yayın sayesinde buldu

18:08 08 Ekim 2015
Kaybolan babasını canlı yayın sayesinde buldu

Kayıp 85 yaşındaki alzheimer hastası, hastanenin bekleme salonunda televizyon izleyen vatandaşların dikkati sayesinde bulundu. 

Çorlu Devlet Hastanesi'nin bekleme salonunda bulunan televizyondan canlı yayınlanan bir programı izleyen vatandaşlar, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde oturan ve kendisinden 4 gündür haber alınamayan alzheimer hastası İsmail Akyol'un salondaki sandalyelerin üzerinde uyuduğunu fark etti. 

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine program görevlileri, hastane polisini arayarak bilgilendirdi. Polisin yaptığı incelemede, yaşlı adamın kayıp olarak aranan Akyol olduğunu belirledi. 

Sağlık kontrolünden geçirilen Akyol, polisin çağrısıyla Çorlu'ya gelen kızı Gülten Poyraz'a teslim edildi. 

Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 4 gün önce gece gezmeye çıktığını ve eve dönmediğini belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve bildiğim her yere babamın kaybolduğunu bildirdim. Bir de televizyonda canlı yayınlanan programa katılarak babamı aramaya karar verdim. Buraya çıktığımda bulunacağına inanıyordum. Bir süre sonra Çorlu Devlet Hastanesi'nden duyarlı bir vatandaş, canlı yayında kayıp olarak aradığım babamın Çorlu'da olduğunu söyledi. Ekiple geldik babamı bulduğumuz için çok mutluyum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.