Tekirdağ

"Güven vermeyen öğrenci servisleri tercih edilmemeli"

11:23 10 Ekim 2015
"Güven vermeyen öğrenci servisleri tercih edilmemeli"

S.S. 163 Nolu Çorlu Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Erdal Çalbaş, "Veliler, en değerli varlıklarını ucuz taşıtmak için ne olduğu belli olmayan öğrenci servislerine teslim etmesin" dedi. 

Çalbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede okullara ve iş yerlerine personel taşımacılığı yapan 220 aracın bağlı bulunduğu kooperatif olduklarını ifade ederek, özellikle okul taşımacılığı yapan araçlarının en üst düzeyde donanıma sahip olduğunu söyledi.

Öğrenci servislerinin öğrenci için okullarındaki arkadaş, öğretmen ve evlerindeki aileleri kadar önem taşıdığının vurgulayan Çalbaş, "Biz, kooperatif olarak bölgede 220 araç ile öğrenci ve personel taşımacılığı yapıyoruz. Çocuklar bizler için çok önemli. Onun için öğrenci taşıyan servis araçlarımız ve bunların görevlileri çok daha fazla özen göstererek hizmet ediyor" diye konuştu. 

Kendilerinin, kooperatif olarak araçları rutin aralıklarla denetleyerek kontrollerde bulunduklarını ifade eden Çalbaş, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik büro ekiplerinin de zaman zaman araçları denetleyerek eksikliklerin giderilerek herhangi bir aksaklığa yol açmamasının sağlandığını belirtti.

Velilerin özellikle izin belgesi ve gerekli resmi taşıyıcı evrakları olmayan araçlar ile çocuklarını okullara göndermemesi konusunda uyaran Çalbaş, "Veliler, en değerli varlıklarını ucuz taşıtmak için ne olduğu belli olmayan öğrenci servislerine teslim etmesin. Bölgede bazı korsan öğrenci servisleri var. Aileler, çocuklarını biraz daha ucuza okula göndermek için bu tür izin belgesi olmayan ve resmi olmayan servisleri kullanmasın" şeklinde konuştu. 

Kooperatife üye araçlarda güvenlik önlemlerinin bulunduğunu ifade eden Çalbaş, "Bizim bütün araçlarımızda iç ve dış kameralarımız var ve sürekli kayıtlı. Yani çocuklarımız araçlara nasıl biniyor, nasıl bir yolculuk yaparak okullarına gidiyor ve araçtan nasıl iniyor bunların hepsi kayıt altında. Öğrenci velisi istediği zaman bu veri tabanına ulaşabiliyor" ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.