Tekirdağ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

14:19 30 Ekim 2015
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

"Koalisyon görüşmeleri sırasında biz elimizi MHP'ye uzattık. Bahçeli, daha ilk günden 'Ben hükümette yokum, ana muhalefet partisi olacağım' dedi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 7 Haziran'daki genel seçimlerin ardından yapılan koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Koalisyon görüşmeleri sırasında biz elimizi MHP'ye uzattık. Bahçeli, daha ilk günden, 'Ben hükümette yokum, ana muhalefet partisi olacağım' dedi" değerlendirmesinde bulundu.  

Malkara ilçesinde muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Öztrak, ilçe halkının kendisini ve partisini devamlı desteklediğini, bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Öztrak, 7 Haziran'daki genel seçimlerden sonra yapılan koalisyon görüşmelerine değinerek, MHP'nin koalisyon görüşmelerinde hükümette yer almak istemediğini savundu.

Faik Öztrak, şöyle devam etti: 

"Koalisyon görüşmeleri sırasında biz elimizi MHP'ye uzattık. Bahçeli, daha ilk günden 'Ben hükümette yokum, ana muhalefet partisi olacağım' dedi. Biz yine de, 'Siz gelin, birlikte çalışalım' dedik. Çünkü vatandaşlarımız, diğer partiyi iktidardan uzaklaştırdı. 'İktidardan uzaklaştırılmış bir partiyle koalisyon kurmaktan çok sizinle bir koalisyon kurmayı tercih ederiz' dedik ama 'Ben, ana muhalefet olmayı tercih ediyorum' dedi. 'Buyurun siz başbakan olun' dedik ama kendisi yine muhalefette kalmayı tercih ettiğini dile getirdi."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, 1 Kasım tarihinin düşündürücü olduğunu, bu tarihin "cumhuriyetten öç almak" için belirlendiğini öne sürerek, "1 Kasım 1922'de saltanat kaldırıldı. 1 Kasım'da 'Ben, Türk tipi padişahlık sistemiyle bu ülkeye yeni bir padişahlık getirmek istiyorum' diyor. Bu kadar büyük bedel, ancak bunun için göze alınabilir" dedi. 

Toplantıya CHP İl Başkanı Şeref Çetin, Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle muhtarlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.