Tekirdağ

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

13:10 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde anma törenleri düzenlendi

Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

Çorlu'da, Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde devam eden programda, günün anlam önemine değinen konuşmalar yapıldı ve Çorlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Atatürk konulu oratoryo gösterisi sahnelendi.

Törene, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Garnizon Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan ve Çorlu Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

- Hayrabolu

 

Hayrabolu'da ise Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Atilla Özvar, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin anıta konulmasından sonra sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Sadi Kıyak Öğretmenevi konferans salonunda devam eden programda, İhsan Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Anma programı daha sonra Hüseyin Korkmaz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. 

Etkinlik, Atatürk'ü anlatan ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

 

- Malkara

 

Malkara'da ise, Hükümet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Daha sonra Kültür Sarayı'nda devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten Kültür Ortaokulu Müdürü Özgür Çetin, "Atatürk, Toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüye, askere, polise, öğretmene, sanatçıya, sporcuya, çocuk ve gençlere. Kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuş bir halk adamıdır" dedi.

Törene Kaymakam Osman Altın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Güz, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.