Tekirdağ

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları

10:32 12 Kasım 2015
Tekirdağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, "Tekirdağ, birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer aldığından kentsel dönüşüm çalışmaları büyük önem taşıyor" dedi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer aldığından dolayı kentsel dönüşüm sürecinin çok daha aktif bir şekilde işlenmesi gerektiğini ifade etti. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar yüz binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini aktaran Albayrak, bu yıkımları belediyelerle, tapu müdürlükleri ile birçok yazışmalar yapıldıktan sonra gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ellerinde inceledikleri yaklaşık 120 kadar dosyanın mevcut olduğunu kaydeden Albayrak, "Biz bu sürecin hızlanması için özellikle büyükşehir belediyesinin de işin içerisine girmesini istiyoruz. Bu çalışmaların parsel bazından çok belediye başkanlığının yapacağı ada bazlı imar planı değişiklikleriyle gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Büyükşehir belediyesinin de bu konular üzerinde bazı hazırlık çalışmaları var. Yeni yılla birlikte bu konu biraz daha hızlanacak diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümle ilgili ayrıca binasını yenilemek isteyenlere ya da yatırımcıya ekonomik olarak bir çok fayda sağladığını anlatan Albayrak, "Mesela çıkarttığımız insanlara 18 ay kira yardımın da bulunuyoruz. Şu ana kadar da il müdürlüğümüzce yaklaşık 50 kadar kişiye kira yardımı yaptık" diye konuştu.  

Albayrak ayrıca, kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyenlere, tapu harçlarından, belediye harçlarından muaf tutulduklarını kaydetti.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.