Tekirdağ

Malkara'da üreticilere 80 büyükbaş hayvan dağıtıldı

10:49 14 Kasım 2015
Malkara'da üreticilere 80 büyükbaş hayvan dağıtıldı

 Malkara Süt Üreticileri Birliği tarafından yurt dışından getirilen 80 büyükbaş hayvan üreticilere dağıtıldı.

Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malkara'nın, Tekirdağ'da en fazla süt üretimi yapılan ilçe olduğunu söyledi.

Malkara'daki üreticilere 80 büyükbaş hayvan dağıtıldığını bildiren Turgutlugil, "Çek Cumhuriyeti'nden 80 adet et ve süt ırkı simental cinsi büyükbaş hayvan ithal ettik. Bunlar Ziraat Bankası kredisi ile alındı. İlk 2 yılı ödemesiz, sonraki 5 yılda yüzde 5 faiz ile toplamda 7 yılda geriye ödemesi yapılacak. 80 büyükbaş hayvan üreticilere dağıtıldı." dedi.

Turgutlugil, toplamda üreticilere 700 büyükbaş hayvan dağıtılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Avusturya'dan da 200 adet simental cinsi büyükbaş hayvan aldık. Şu anda karantinada. Karantina süresi dolduktan sonra ülkemize girişi olacak ve isimleri belirlenen üreticilerimize dağıtımını yapacağız. Toplamda 700 büyükbaş hayvan için bağlantı yapıldı. Geriye kalan 400 büyükbaş hayvan seçme işlemlerimiz de Avusturya'da devam ediyor. Bunları da en kısa sürede üreticimize ulaştıracağız. Gelecek yıl süt üretiminin artması için gayret sarf ediyoruz.  Malkara Süt Üreticileri Birliği, üreticisine hizmet için var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.