Tekirdağ

Tekirdağ'da, "Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi" çalışmaları

15:27 16 Kasım 2015
Tekirdağ'da, "Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi" çalışmaları

Proje kapsamında Malkara'nın Elmalı Mahallesi'nde köy pazarı açıldı

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında Malkara ilçesinin Elmalı Mahallesi’nde köy pazarı açıldı.

Mahalle Muhtarı Hasan Çinko, açılışta yaptığı konuşmada, mahalle halkının köy pazarının açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Açılan köy pazarını daha da geliştirmek için çalışacaklarını ifade eden Çinko, "İnşallah bundan sonra köy pazarımız daha geniş kapsamlı olur. Elmalı Mahallemizi hem organik köy ürünleri ile hem doğası ile hem de doğa yürüyüşleri ile geliştirmek için çalışacağız. Başkanlarımızdan da desteklerini bekliyoruz. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum, mahalle halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, pazarda satışa sunulan Elmalı Mahallesinde yaşayan vatandaşların evlerinde hazırladıkları, bahçelerinde yetiştirdikleri ve pazarda satışa sundukları salça, ıhlamur, ceviz, bal, tarhana, reçel, marmelat, keçi ve koyun peyniri gibi ürünler açılışa gelen misafirler tarafından kısa sürede satın alınarak tüketildi.

Açılışa, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu, Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Nazif Balcı,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurga, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.