Tekirdağ

Malkara'da veterinerlere eğitim

16:21 16 Kasım 2015
Malkara'da veterinerlere eğitim

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Malkara'da faaliyet gösteren veterinerlere suni tohumlama konusunda eğitim verildi.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'ndaki eğitimde,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli veteriner hekim Mehmet Ali Demir ile Sinem Erdem Karataş, katılımcılara E-Islah veri tabanında yeni başlatılmış olan "Sperma Tahsisi" konusunda veterinerlere bilgi verdi.

Demir, Suni tohumlamada kullanılan sperma bilgilerinin E-Islah sistemine kayıt edilmesi gerektiğini belirterek, E-Islah sistemine kaydedilmemiş suni tohumlama uygulamalarının 1 Temmuz'dan sonra yapılan kayıt altına alma işlemlerinde tahsis tarihi ve satın alınan sperma dozunun kullanılan dozla uygun olmaması durumunda veri tabanına kayıt yapılamayacağını ifade etti.

Suni tohumlamada oluşabilecek mağduriyetlerden uygulayıcının sorumlu olduğu belirten Demir, uygulayıcının sperma tankında buluna spermalar ile ilgili bilgileri yazılı olarak il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine bildirmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.