Tekirdağ

Tekirdağ'da, "Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi" çalışmaları

17:48 17 Kasım 2015
Tekirdağ'da, "Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi" çalışmaları

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen Kırsal Turizm Projesi çerçevesinde yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde özellikle kitle turizmi gelişmiş sahil kentleri ile tarihi özellikleri bulunan illerde hayata geçirilen projenin, kırsal turizmin (köy turizmi-eko turizm) gelişmekte olduğu Tekirdağ’da da uygulanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. 

Kırsal turizm kapsamında yapılması öngörülen faaliyetlerden olan Köy Pazarının ilki Malkara'nın Sarıpolat Mahallesi'nde açıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Tekirdağ'ın ikinci köy pazarı ise Malkara'nın Elmalı Mahallesi'nde kuruldu. Köy meydanındaki okul bahçesinde kurulan pazarda hanımların açtığı stantlarda çok sayıda tarımsal kökenli yerel gıda maddeleri vatandaşlara sunuldu. Malkara ilçe merkezi ve komşu mahallelerden çok sayıda ziyaretçinin katıldığı pazara ilgi yoğun oldu. Mahalle sakinlerince tezgahlara konulan tüm ürünler başta yumurta, keçi peyniri, bal, köy ekmeği, ıhlamur, ceviz olmak üzere kısa sürede tükendi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.